Selleripiiras à la Gastronaatti
Olen tehoton arkikokkaaja. Suunnittelen ruokia korkeintaan päivän etukäteen. Valitettavan usein päätän päivällisestä matkalla kauppaan tai katsoessa kaupan tarjontaa. Niinpä käyn ruokakaupassa 4-5 kertaa viikossa. Toisaalta kaupassa käyminen ei ole minulle stressaavaa ja viihdyn keittiössä kelloon katsomatta. Toisaalta tykkään myös siitä, että voin päättää juuri h-hetkellä, mitä nyt tekisi mieli syödä. Äkillisten kiireiden osuessa kohdalle toivoisi, että olisi jonkinlainen back up mietittynä. Hätävarapastoihin ja -risottoihin olen kyllästynyt. Tämän takia olikin virkistävää lukaista Maku-lehden päätoimittajan, Satu Koiviston, uutta Gastronaatti-kirjaa, josta sain arvostelukappaleen. Koiviston perheessä ruokaa ajatellaan pitemmällä tähtäimellä.