Kobe-härkää sarvista - onko 400 eur/kg hintansa väärti?
Tiesitkö, että lihamaailmasta löytyy shampanjaan verrattava, huippuunsa tuotettu ja sertifioinnilla suojattu luokitus? Se on Kobe-liha. Kobe-nimen alla on myös harjoitettu vuosien ajan yhtä kulinaarisen maailman suurimmista huijauksista. Erityisesti Jenkeissä on tarjoiltu Kobe-pihvejä ja -burgereita jo pitkään. Totuus on kuitenkin, että tätä japanilaisten kansallisylpeyttä on saanut viedä ulkomaille vasta elokuusta 2012. Näin ollen jokainen sitä ennen Japanin ulkopuolella Kobea nauttinut ravintola-asiakas on joutunut kusetuksen kohteeksi. Olenpa itsekin nähnyt suomalaisessa lihatiskissä myytävän Kobe-nautaa 180 euron kilohintaan muutama vuosi takaperin.