Onko sinulla vaikeuksia erotella vaatekaapistasi käyttövaatteita sellaisista vaatteista, joita et enää tarvitse? Lue vinkit.
Ole rehellinen itsellesi. Luokiteltaisiinko sinut vaatekaappisi perusteella ennemminkin himohamstraajaksi vai trendikkääksi tyylitaituriksi? Jos vaatekaappisi kiljuu avukseen jätesäkein varustettua työryhmää, kannattaa ehkä myöntää itselleen, että apu on tarpeen.
Tätä listaa noudattamalla vaatekaappisi kevenee mukavasti etkä kaipaa pois heittämiäsi vaatekappaleita.
Heitä siis seuraavat vaatteet pois:
1. Vaatteet, joissa on vielä hintalappu
Jos olet ostanut vaatekappaleen, mutta et ole vaivautunut edes poistamaan hintalappuja ja käyttämään vaatetta, siihen on luultavasti syynsä. Älä turhaan odota päivää, jolloin vaatekappale tulisi tarpeeseen, vaan palauta, myy tai lahjoita se pois.
2. Vanhat morsiusneitojen puvut
Olet päässyt käyttämään fuksianväristä röyhelömekkoasi ystäväsi häissä, mutta kuinka paljon käyttöä luulet mekolle tulevaisuudessa tulevan? Lahjoita se ystävälle, jolla kaason tehtävät ovat vasta edessäpäin.
3. Eriparisukat
On vaikea ymmärtää, miten täydelliset sukkaparit voivat niin usein kadottaa toisen puoliskonsa. Älä jää ihmettelemään. Jos sukkien poisheitto tuntuu liian rajulta vedolta – mitä, jos niiden pari ilmaantuukin jostain? –, siirrä ne rättilaatikkoosi. Vanhat sukat soveltuvat nimittäin mainiosti esimerkiksi pölyjen pyyhkimiseen.
LUE MYÖS: Parittomat sukat eivät enää ole riesa – lue kätevät käyttövinkit!
4. Ilmaiset mainosvaatteet
Milloin viimeksi olet käyttänyt lähibaarin mainoksella varusteltua vääränkokoista t-paitaasi? Niinpä. Voit varmasti hyvällä omallatunnolla heittää suurimman osan mainosvaatteistasi pois.
5. Vaatteet, joilla on tunnearvoa
On ihan normaalia säilyttää vaatteet, jotka merkitsevät jotain, kuten abiverkkarit tai t-paita ensimmäiseltä maratoniltasi. Mutta jos et käytä näitä vaatteita, on ehkä aika sanoa niille hyvästit.
6. Vaatteet, jotka ovat menettäneet elastisuutensa
Sukat ja alusvaatteet vaativat elastisuutta ollakseen mukavia ja täyttääkseen tehtävänsä. Kun vaatteet menettävät elastisuutensa, on aika heittää ne pois.
7. Vahingoittuneet tai tahriintuneet vaatteet
Jos vahingoittunut tai tahriintunut vaate on meille tärkeä, vakuuttelemme usein, että korjaamme sen tai otamme selvää, kuinka tahran voi puhdistaa. Harvoin kuitenkaan aikaa löytyy tehtävän suorittamiseen. Tämän takia tällaiset vaatteet saattavatkin jäädä lojumaan kaappeihimme vuosikausiksi. Ole rehellinen ja realistinen. Jos et aio korjata vaatetta, heitä se pois.
8. Vaatteet, jotka eivät istu
Jos se on liian tiukka, liian lyhyt, liian pitkä tai liian iso, miksi säilyttäisit sen? Heitä se pois ja tee tilaa vaatekappaleelle, jonka istuvuus on täydellinen.
9. Epämukavat vaatteet
Villaneule, joka kutittaa ja farkut, jotka puristavat – heitä ne pois! Elämä on liian lyhyt ja vaatekaapit liian pieniä vaatteille, jotka eivät tunnu mukavilta päällä.
10. Nukkaantuneet vaatteet
Vaatteiden pitäminen uuden näköisinä ei ole aina helppoa. Kankaasta riippuen nukkaantuminen on vain asia, joka tapahtuu. Jos joudut ajelemaan vaatteesi nukanpoistajalla joka kerta ennen käyttöä, on ehkä aika miettiä, onko se sen arvoista.
11. Vaatteet, jotka eivät imartele
Kaikki vaatteet eivät sovi kaikille. Toisille sopivat matalavyötäröiset farkut, toiset näyttävät hyviltä vain korkeavyötäröisissä housuissa. Hyväksy se, että vaatekaapissasi saattaa lojua vaatekappaleita, jotka eivät imartele vartaloasi lainkaan ja anna ne ystävälle, jolle ne paremmin sopivat.
12. Epämuodikkaat vaatteet
1990-luku soitti ja pyysi trumpettihousuja takaisin kaapistasi. On turha odotella vaatekappaleiden tulevan takaisin muotiin, ne tuskin tekevät paluuta juuri samanlaisina.
13. Haalistuneet vaatteet
Mustat vaatteet eivät kestä yhtään haalistumista. Jos pikkumustasi tai suosikkisi mustista paidoistasi on harmaantumassa, heitä se pois.
Lähde: Wise Bread