14.10.2003 Muikkuja ja sipulia sekä täytetyt kuharullat

Muikkuja ja sipulia
Muikkuja ja sipuliaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.10.2003 16:49

500-600 g perattuja muikkuja
1 - 1,5 tl suolaa
2 sipulia
mauste- tai mustapippuria (kokonaisena n.10 kpl, myllystä jauhettuna n. 1 tl)
2 - 3 tl sitruunamehua
0,5 - 1 ruukku tilliä tai 2-3 rkl kuivattua tilliä
vettä

1. Kuori sipulit, puolita ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi tai silppua pieneksi niin halutessasi. Hienonna tilli.
2. Perkaa muikut, neulamuikuille riittää suolistaminen. Huuhdo kalat ja mausta ne 1 tl suolaa.
3. Lado muikut voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipulin, tillisilpun ja pippurin kanssa. Pirskota päälle sitruunamehu ja loput suolasta. Liruttele päälle vähän vettä, kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan.
4. Kypsennä 100-150 asteessa muikkujen koosta riippuen 1-2 tuntia eli kunnes ruodotkin ovat pehmenneet. Voit kypsentää muikut myös liedellä kannen alla hyvin miedolla tulella. Silloin ne kypsyvät 15-20 minuutissa, mutta isompien muikkujen ruodot eivät ehdi pehmitä syötäviksi. Tarjoa muikkujen kanssa esim. perunalunta ja höyrytettyjä porkkanapaloja.

Täytetyt kuharullat

Kuharullat

Kuharullat

4 nahatonta kuhafileetä
0,5 - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

täytteeksi:

2 - 4 rkl maustettua tuorejuustoa
(2 - 4 rkl pieneksi silputtuja suppilovahveroita tai herkkusieniä)
4 rkl hienonnettua tilliä tai persiljaa

1. Levitä kuhafileet voi- tai leivinpaperille leikkulaudan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Käytä sienet sellaisenaan pieneksi silputtuna tai kullota niitä hetki pannulla.
3. Levitä kuhafileiden pinnalle vatsemasi makuinen tuorejuusto, sen päälle sienet ja tilli tai persilja.
4. Kiedo rullalle ja kiinnitä hammastikulla.
5. Nosta kuharullat höyrytysritilälle ja kattilaan, jonka pohjalla on vähän vettä. Kypsennä höyryssä 10-15 minuuttia. Voit kypsentää kuharullat myös kiinalaiseen tyyliin vokissa. Kuumenna vokissa vähän vettä, nosta pohjalle tee- tai kahvikupin lautanen alassuin. Lado kalat toiselle pienehkölle sopivankokoiselle lautaselle ja nosta se alassuin olevan lautasen päälle. Peitä vokki kannella ja anna kypsyä höyryssä. Näin kypsennettäessä maukkaat valuvat liemet jäävät lautaselle ja voit tarjota liemen kastikkeena. Jos röyrytysritiläsi on iso, voit nostaa myös sen päälle lautasen. Höyryn on päästävä sivuilta vapaasti. Tarjoa kuharullat perunalumen ja parsakaalin kera.


Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle