15-vuotiaat pojat vetivät kommandopipot päähänsä ja tekivät väkivaltaisen ryöstön – ilma-aseen piippu painettiin otsaan

Molemmat pojat saivat ehdollisen vankeustuomion törkeästä ryöstöstä nuorena henkilönä. 

Väkivaltainen ryöstö tapahtui viime vuoden joulukuussa Lempäälässä, kun kaksi kommandopipoilla kasvonsa peittänyttä 15-vuotiasta poikaa hyökkäsi nuorukaisen kimppuun. 

Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan pojat olivat hyökänneet uhrin kimppuun kaupungilla, kaataneet maahan, potkineet ja lyöneet häntä päähän ja vartaloon. Uhrin otsaa oli painettu ilmapistoolin piipulla ja poskelle oli laitettu veitsi. Hänet oli uhattu myös tappaa. 

Nuoret ryöstäjät saivat saaliiksi puhelimen, pankkikortin, vähäisen määrän käteistä rahaa ja sähkötupakkaa. 

Toinen pojista kiisti syytteen, mutta myönsi kaataneensa uhrin maahan kahdesti. Toinen poika kiisti syytteen törkeästä ryöstöstä, mutta myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn. 

Oikeus piti selvinpäin olleen uhrin kertomusta ryöstötilanteesta uskottavana, kun taas ryöstäjät olivat humalassa. Oikeuden mukaan maassa olleen uhrin päähän potkiminen oli erityisen raaka tekotapa, ja kokonaisuutta arvostellen ryöstö oli törkeä. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi molemmat, tekohetkellä 15- vuotiaat pojat, törkeästä ryöstöstä nuorena henkilönä 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 60 päiväsakkoon.

Lisäksi he joutuvat korvaamaan uhrin noin 3 500 euron oikeudenkäyntikulut sekä maksamaan uhrille korvauksia 4 165 euroa.  

Lue myös:

    Uusimmat