16-vuotias helsinkiläiskissa on julkkis, jolla on yli 20 000 fania – suositun lemmikin huuliruttu herättää ihastusta: "Mummu tuunaa itselleen omia mökkejä"

Oletko jo kuullut huuli rutussa maailmaa tarkastelevasta 16-vuotiaasta mummukissasta, joka rakastaa "kissojen huumeita" ja harrastaa vahinkopulahduksia? 

Mummukissan, oikealta nimeltään Neelan tai läheisten kesken Nepan, omistaja Hanna-Maija Lahtinen, 35, adoptoi mummun, kun kissa oli 1-vuotias.

– Mummu eli Neela oli alun perin maalaistalon asukki, mutta hänen omistajansa allergian vuoksi minä sain adoptoida Neelan. Nykyään Neela on vanhempi rouva, joten hänet tunnetaan yleisesti mummuna, Lahtinen kertoo MTV Uutisille.

Runsaasti faneja, jotka ovat toivoneet kuvakirjaa

Mummukissa on kerännyt runsaasti faneja yli 20 000 henkilön Eläinvideokerho-ryhmässä Facebookissa. Lahtinen kertoo, että mummusta on toivottu jopa kuvakirjaa.

Mikään parrasvaloissa paistattelija mummu ei kuitenkaan ole, sillä hän viettää rauhallisia eläkepäiviä Helsingissä.

– Koska mummu on jo vanhus, hänen päivänsä kuluvat rauhallisesti. Päivän kohokohtia ovat aamu- ja iltalääkkeet, joita mummu ryntää odottamaan heti, kun ne annetaan. Lisäksi mummulla on päivittäin kauneudenhoitohetki, kun hänen turkkinsa harjataan kumisukalla. 

"Mummu käyttää kissojen huumeita"

Mummun persoonallinen ulkonäkö ihastuttaa monia. Omistaja kertoo, että kissan huuliruttu johtuu katkenneesta hampaasta, joka jouduttiin poistamaan. 

Mummu käyttää omistajan mukaan myös kissojen huumeita.

– Mummu käyttää kissojen huumeita eli kissanminttuleluja. Uuden lelun parissa voi vierähtää helposti puolikin tuntia. Erityisen rakkaita ovat ”huumebanaanit”, Lahtinen nauraa.

Remonttireiskan vikaakin mummusta löytyy.

– Mummu tuunaa omia mökkejä, eli kynsii pahvilaatikoista itselleen mieluisia asumuksia. 

Pitkään ikään on mahtunut paljon kommelluksia

Lahtisen mukaan vanhukselle on sattunut elämänsä aikana paljon kommelluksia, mutta erityisen hyvin ovat jääneet mieleen mummun vahinkopulahdukset.

– Viime kesänä mummu ei ymmärtänyt, että mökkirannan järvessä olleen siitepölyn päällä ei pysty kävelemään. Niinpä mummo pulahti uimaan ja tietysti järkytys oli suuri. Loppupäivän mummu vältteli järven rantaa. Hän on pulahtanut myös nuorempana akvaarioon, kun ei ymmärtänyt, että akvaarion reuna ei jatkunut pidemmälle.

Mummu aikoo lomailla tänä kesänä Lahtisen mökillä Itä-Suomessa. Juhannuksen mummu aikoo kuitenkin viettää Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat