Nopea lohilaatikko
- 500 g perunasipulisekoitusta
- 300 g kirjolohifileetä
- nippu tilliä (tai 1 rkl kuivattua)
- 2,5 dl kermaa
- 2 tl suolaa
- valkopippuria
Leikkaa kirjolohifilee suikaleiksi. Sekoita kulhossa perunasipulisekoitus, kirjolohisuikaleet ja hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Sekoita ruokaa kerran kypsentämisen puolivälissä.
Mango-passionrahka
- 1 prk maitorahkaa
- 1 prk vaahtoutuva vaniljakastiketta
- 1 prk mangososetta
- 2 tuoretta passionhedelmää
- 2 rkl sokeria
Sekoita rahka, mangosose, passionhedelmän hedelmäliha sekä sokeri keskenään. Vaahdota vaniljakastike ja nostele varovasti joukkoon. Tarjoile kylmänä.
Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala