18-vuotias Leijonat-taituri myöntää: Jukka Jalonen tyrkkäsi vilttiin kesken MM-ottelun

Norjalaispelaajalta kyseenalainen leikkausliike – Konsta Helenius kokee kovia 0:14
Norjalaispelaajalta kyseenalainen leikkausliike – Konsta Helenius kokee kovia

Leijonien lupaava hyökkääjä Konsta Helenius vahvistaa MTV Urheilulle, että Norja-ottelun kolmannen erän penkitys ei johtunut avauserän tällistä. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Helenius jäi norjalaispelaajan kyseenalaisen taklauksen alle avauserässä. Hän huilasi tällin jälkeen avauserän loppuun, mutta jatkoi ottelua taas toisella kaksikymppisellä.

Päätöserässä Helenius ei enää pelannut. Hän vahvistaa, ettei joutunut sivuun loukkaantumisen takia, vaan kyseessä oli Leijonien valmennusjohdon päätös. 

– Ei ollut jalasta kyse, en tiedä. Totta kai sitä haluaisi pelata. Vähän muokattiin ketjuja, Helenius avaa. 

Helenius laitettiin siis vilttiin. 

Helenius on pelannut MM-turnauksessa nyt kahdessa ottelussa. Hän on hyökännyt Leijonien ykkösessä yhdessä Mikael Granlundin ja Valtteri Puustisen kanssa. Heleniuksella on tilillään yksi syöttöpiste.

Suomi voitti Norjan 4–1 ja nousi MM-kisojen A-lohkossa nyt seitsemään pisteeseen. Sillä irtoaa toistaiseksi lohkon kärkipaikka, mutta Sveitsi, Tshekki ja Kanada ovat pelanneet ottelun vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat