Karpalojäädyke
- 3 keltuaista
- 1,5 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 4 dl karpaloita
- 1 prk vaniljalalla maustettua rahkaa
Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi. Vaahdota myös kuohukerma erikseen. Sekoita karpalot ja rahka kulhossa. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää se lopuksi varovasti sekoittaen karpalo-rahkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan ja pakasta yön yli. Tarjoile jäädyke kuuman kinuskikastikkeen kanssa.
Kinuskikastike
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
Sulata fariinisokeri kattilassa ja lisää kuumaan seokseen kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min ajan kunnes seos alkaa suurustua. Lisää lopuksi voi ja nosta kattila liedeltä. Kaada kuumaa kastiketta jäädykkeen päälle.
Reseptit: Alex Nurmi