25.4 Mausteista broileria ja couscous- salaattia

Julkaistu 25.04.2006 01:00

Mausteista broileria

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1-2 rkl viismaustetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl inkivääri siirappia
  • 2 rkl öljyä paistamiseen

Sivele fileille kevyesti pullasudilla inkiväärisiirappia ja kierittele ne sitten viismausteessa, joka on maustettu suolalla. Paista fileisiin pannulla nopeasti väri pintaan ja kypsennä loppuun 200 asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle tai viereen.

Helmicouscous- salaatti

  • 200 g helmicouscousta
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • pala kesäkurpitsaa
  • tuoretta minttua
  • pala tuoretta punaista chiliä
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä couscous kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. Sekoita joukkoon, oliiviöljy, sitruunamehu sekä sitruunan raastettu kuori. Hienonna paprika, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli, chili sekä kesäkurpitsa ja lisää joukkoon. Hienonna lopuksi minttu ohuiksi suikaleiksi ja sekoita salaatin joukkoon. Tarkista maku ja tarjoa broilerin kera.

Resepti: Alex Nurmi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle