Chili-suklaakakku
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2-3 rkl mantelirouhetta
- 5 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1-2 tl chilirouhetta tai 1 punainen tuore chili pilkottuna
- Kuorrutus:
- 150 g talous-/tumaa suklaata
- 1 dl kermaa
- 25 g voita
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila sitten liedeltä. Paloittele lämpimään voihin suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös chili, ja siivilöi ne taikinaan. Kaada tasaiseksi sekoitettu seos vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa sekä voi ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kaada hieman jäähtyneen kakun päälle.
Reseptit: Alex Nurmi