5.10. Kasvislasagne

Julkaistu 05.10.2006 00:00

Kasvislasagne

  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 2 prk säilöttyä paprikaa
  • 1 munakoiso
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl timjamia
  • 1 l tomaattikastiketta
  • 200 g tuorejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa sienet, paprikat ja munakoiso viipaleiksi. Kuullota kasvikset erissä pannulla pehmeiksi ja mausta timjamilla ja basilikalla sekä suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta tomaattikastike kattilassa, sulata tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lado vuorotellen kastiketta, levyjä sekä kasviksia päällekkäin ja kypsennä lasagnea 200 asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tomaattikastike

  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kanalientä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • mustapippuria
  • ripaus cayennenpippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kuullota silputut sipulit kattilassa oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät, mutta eivät vielä saa väriä. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet. Anna hautua hetki. Lisää kanaliemi ja keitä hiljaa noin 20 minuuttia. Soseuta kastike tehosekoittimella ja tarkista maku.

Reseptit: Alex Nurmi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle