Kokeile tänä viikonloppuna näitä herkullisen keväisiä ja hedelmäisiä cocktaileja.
1. Kupliva limesorbetti (yhdelle)
Tarvitset:
limesorbettia
kuivaa kuohuviiniä
sokeria
Valmistus:
Valele limemehua cocktaillasin reunalle. Kaada sokeria lautaselle ja dippaa lasin reuna sokerissa, niin että sokeri tarttuu limemehuun. Laita lasiin pallo limesorbettia ja kaada päälle kuohuviiniä. Tarjoile lusikan kanssa.
2. Päärynä-mimosa (yhdelle)
Tarvitset:
kuohuviiniä tai samppanjaa
päärynämehua
1 lime
Valmistus:
Kaada kuohuviinilasiin 3/4 osaa kuohuviiniä tai samppanjaa. Kaada joukkoon 1/4 lasillista päärynämehua. Purista vielä muutama tippa limemahua joukkoon ja lisää limesiivu lasiin.
3. Rossini
Tarvitset:
tuoreita mansikoita
kuivaa kuohuviiniä
Valmistus:
Muussaa mansikat soseeksi. Kaada kuohuviinilasiin 3/4 kuohuviiniä ja loput mansikkasosetta.
4. Punaviinisangria (kannullinen)
Tarvitset:
pullo punaviiniä
n. 5 dl sitruunalimua
1 dl brandyä
n. 5 dl vichyvettä
omenoita, appelsiineja ja nektariineja
Valmistus:
Kaada kannuun tai karahviin punaviini, sitruunalimu, brandy ja vichyvesi. Sekoita hyvin. Leikkaa hedelmät siivuiksi ja lisää kannuun. Laita kannu jääkaappiin ja anna viilentyä vähintään tunnin ennen tarjoilua. Tarjoile korkeista juomalaseista jäillä.
5. Valkoviinisangria
Tarvitset:
Pullo valkoviiniä (esim. Chardonnay)
1 dl vaaleaa rypälemehua
1/2 dl sokeria
5 dl vichyvettä
4 dl spriteä
vihreitä viinirypäleitä, nektariinia, appelsiinia ja omenoita.
Valmistus: Kuten punaviinisangria!
(MTV3)