Thought Catalog -sivusto listasi syyt, miksi älykkäillä ihmisillä on vähemmän ystäviä.
1. Älyköllä on vahvat arvot ja mielipiteet
Älykkö tuntee itsensä ja omat arvonsa; hän ei jää jumiin tiettyihin mielipiteisiin, eikä häntä haittaa, että ystävät ovat eri mieltä hänen kanssaan. Tämä voi ajaa ihmisiä kauemmas, sillä älykkö ei myötäile ketään vain myötäilemisen vuoksi.
Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että mitä enemmän älykkäät ihmiset seurustelivat ystävien kanssa, sitä tyytymättömämpiä he elämäänsä olivat. Ystävien seura siis saattoi tehdä älykkäistä ihmisistä onnettomia!
2. Hän ei jaksa sosiaalisia pyrkyreitä
Älykkö ei jaksa puhua jokaisen puolituttunsa kanssa tämän kävelysauvamieltymyksistä. Häntä ei vaivaa "paitsi jäämisen pelko", joka saa monet selaamaan sosiaalista mediaa tauotta tai intoutumaan jokaisesta trendistä, joka tulee vastaan. Älykkö ei myöskään nauti juoruilusta.
Älykkö ei pelkää sitä, että ystävät ovat eri mieltä hänen kanssaan, mutta samalla hän näkee lähipiirissään mahdollisesti vallitsevan epäaitouden. Hän karsii lähipiiristään ihmiset, jotka elävät vain muita miellyttääkseen.
3. Hän ei ole dramaattinen ihminen
Älykkö on taitava kuuntelija, ja havainnoi ympäristöään syvällisesti. Samalla hän saa nähdä lähipiirinsä riidat, väärinkäsitykset ja hankaluudet useasta kulmasta.
Älykkö tekee asioita omilla ehdoillaan, eikä osallistu liialliseen juoruiluun tai ongelmien kehittelyyn tyhjästä. Siksi lähipiirin ”se varmasti katsoi mua oudolla tavalla” -valitukset alkavat pian pitkästyttää. Tämä voi saada älykön vaikuttamaan ylpeältä tai liian vakavalta muiden silmissä.
4. Itsetunto kantaa häntä
Älykkö ymmärtää, että muista riippuvainen hyväksyntä on häilyvää, sillä se voidaan aina viedä pois. Siksi älykkö arvostaa itseään ja ymmärtää, etteivät kaikki voi pitää hänestä – eihän hänkään voi pitää kaikista, eikä maailma ei kaadu siihen.
Älykkö katsoo usein elämän suurta kuvaa ja ymmärtää, mitä kohti on pyrkimässä. Siksi lähipiirin niin sanotut ”maalliset asiat” voivat toisinaan tuntua turhanpäiväisiltä. Älyköt keskittyvät seurustelun sijaan mieluummin pitkän aikavälin tavoitteisiin. Sosiaaliset suhteet hän voi kokea jopa häiriötekijöinä!
5. Hän ei tarvitse tuhansittain hyvänpäiväntuttuja
Ystävystyminen on toisinaan hankalaa, koska älyköltä puuttuu miellyttämisen tarve, eikä hän jaksa kiinnostua samoista asioista kuin esimerkiksi muut ikätoverinsa.
Älyköllä on oma, tuttu ja turvallinen ystäväpiiri, joka arvostaa ja ymmärtää häntä. Hän uskoo, että yksinolo on parempi vaihtoehto kuin huonossa seurassa oleileminen, ja siksi hän ei haali ympärilleen puolimukavia hyvänpäiväntuttuja, jotka eivät kuitenkaan pidä yhteyttä.
Lähde: Thoughtcatalog.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.