Onko parisuhteesi vakaalla pohjalla, vai oletteko lyöttäytyneet yhteen vääristä syistä? Katso, tunnistatko tästä listauksesta oman parisuhteesi pääpiirteitä.
Relrules.com esittelee kuusi erilaista, karrikoitua suhdetyyppiä.
1. Kasvatte yhdessä -suhde
Tämä pari tukee toisiaan hyvinä ja huonoina hetkinä – he ovat toisiaan varten. Me kaikki kasvamme ihmisinä ajan saatossa, mutta tällaiset parit myös tukevat ja avittavat kumppaninsa henkistä kasvua sekä emotionaalisesti että tunnetasolla. Kumppani toimii puolisonsa kannustajana, buustaajana sekä motivoijana, ja auttaakin puolisoaan kurottelemaan unelmiaan – kuten myös löytämään itsestään sellaisia voimavaroja ja taitoja, joita hän ei edes tiennyt omistavansa.
Jos olet löytänyt oman ”kasvukumppanisi”, olet onnekas. Pitäkää huolta parisuhteestanne ja jatkakaa henkistä kasvua yhdessä.
2. Hiljaisuus ei tunnu vaivaannuttavalta -suhde
Mieti tilanne, että istut illallisella kumppanisi kanssa, ettekä puhu mitään, ette vaihda sanakaan. Miltä ajatus tällaisesta tilanteesta tuntuisi? Jos välisenne hiljaisuus tuntuisi sinusta luonnolliselta, olet todennäköisesti emotionaalisesti vakaassa parisuhteessa.
Tämä on pari on tunnetasolla niin kiintynyt toisiinsa, että he tuntevat olonsa mukavaksi toistensa seurassa: kumppanin seurassa voi olla oma itsensä. He voivat istua hiljaa keskenään ilman, että se tuntuisi vaivaannuttavalta.
3. Mukavuudenhalua hetkeksi -suhde
Tällaiseen suhteeseen ajaudutaan yleensä silloin, kun elämästä puuttuu jotain, on itse vielä eksyksissä, epävarma siitä, mitä parisuhteelta tai elämältä haluaa, tai omat tavoitteet ovat vielä saavuttamatta. Mukavuudenhaluiseen suhteeseen on helppo päätyä: se on kuin laastari. Ja pahimmissa tapauksessa kumppani tietää, ettei tällä suhteella ole edes tulevaisuutta – tämä on vain hetkellistä mukavuudenhalua. Ja suhde yleensä päättyy, kun kumppani on saavuttanut tai löytänyt sen, mitä hän todella haluaa.
4. Kokeilen muuttaa sinua -suhde
Kokeilusuhde on itsekäs suhde. Sen tarkoituksena on pyrkiä muuttamaan toista ihmistä.
Esimerkiksi se, että kumppanisi haluaa muokata sinua omissa silmissään mieluisammaksi ihmiseksi, on huono merkki. Hän haluaa testata – ehkäpä alitajuisesti – voisiko hän muuttaa sinua, ”olisiko minusta tähän”. Kumppani ei olekaan kumppani, vaan eräänlainen koekaniini.
5. Riipivän pitkittynyt -suhde
Tällaisen suhteen olisi yleensä pitänyt päättyä jo aikoja sitten, mutta suhde on vain pitkittynyt ja pitkittynyt. Tämä yleensä johtuu siitä, että pari pelkää kipua ja surua, joita eroaminen väistämättä tuottaa – ja siksi he jäävät yhteen, vaikka se onkin virhe. He tietävät olevansa onnettomia keskenään, heidän välillään on enemmän erimielisyyksiä kuin rakkautta, mutta silti he pinnistelevät aivan liian pitkään. Lopulta tällaiset parit päätyvät eroon, mutta he ovat vain tuhlanneet aikaa ja rakkautta toisiinsa.
6. Kumppanini on kilpailijani -suhde
Tällainen parisuhde ei yleensä johda mihinkään hyvään. Kun kaksi ihmistä ovat rakastuneita, he tekevät kaikkensa, että oma kumppani tuntisi olonsa hyväksi, arvostetuksi ja rakastetuksi.
Kilpailusuhteessa molemmat puolisot ovat niin kilpailuhenkisiä, että heillä on tapana toimia napit vastakkain – ikään kuin oma kumppani olisi joskus jopa pahin vihollinen. Osaatko iloita kumppanisi menestyksestä, vai koetko, että kilpailette alituiseen?
Arvaatko, millaisesta suhdetyypistä tässä videossa onkaan kyse?
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähde: Relationship Rules