7 yllättävää niksiä – säilytätkö ruokaasi oikein?

Kuva: Lehtikuva
Julkaistu 24.10.2012 10:58(Päivitetty 30.08.2013 13:57)

Ruoan säilyvyyttä voi parantaa ja tuoreutta pidentää yksinkertaisilla nikseillä.

1. Tiedä oikea säilytyslämpötila

Suurin osa hedelmistä ja vihanneksista viihtyy jääkaapissa, mutta älä laita jääkaappiin trooppisia hedelmiä, kuten banaania tai kiwiä

2. Viinietikkaa marjoille

Huuhtele tuoreet marjat vedellä ja lurauta joukkoon pienen pieni määrä viinietikkaa, ennen kuin laitat marjat jääkaappiin. Näin marjat säilyvät tuoreena pidempään. Älä kuitenkaan laita liikaa viinietikkaa, sillä maku voi tarttua marjoihin.

3. Suosi paikallista ruokaa

Osta paikallista ruokaa aina kun mahdollista. Fakta on, että paikallinen ruoka on aina tuoreempaa ja pysyy tuoreena pidempään.

4. Kalat ja lihat alimmalle hyllylle

Säilö kalat ja lihat jääkaapin alimpaan hyllyyn/ laatikkoon. Tämä on jääkaapin kylmin osa.

5. Älä tukehduta kasviksia

Älä pakkaa vihanneksia tai hedelmiä liian tiiviisiin rasioihin tai pusseihin, sillä kasvikset tarvitsevat ilmaa säilyttääkseen tuoreutensa.

6. Perunat pois jääkapista

Älä säilytä perunoita jääkaapissa, sillä perunoiden tärkkelys muuttuu liian kylmässä sokeriksi. Säilytä perunat viileässä ja kuivassa paikassa.

7. Pakasta yrtit

Pakastat tuoreet yrtit minigrip-pusseissa. Yrtit säilyttävät tuoreutensa kuukauden verran.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle