Ruoan säilyvyyttä voi parantaa ja tuoreutta pidentää yksinkertaisilla nikseillä.
1. Tiedä oikea säilytyslämpötila
Suurin osa hedelmistä ja vihanneksista viihtyy jääkaapissa, mutta älä laita jääkaappiin trooppisia hedelmiä, kuten banaania tai kiwiä
2. Viinietikkaa marjoille
Huuhtele tuoreet marjat vedellä ja lurauta joukkoon pienen pieni määrä viinietikkaa, ennen kuin laitat marjat jääkaappiin. Näin marjat säilyvät tuoreena pidempään. Älä kuitenkaan laita liikaa viinietikkaa, sillä maku voi tarttua marjoihin.
3. Suosi paikallista ruokaa
Osta paikallista ruokaa aina kun mahdollista. Fakta on, että paikallinen ruoka on aina tuoreempaa ja pysyy tuoreena pidempään.
4. Kalat ja lihat alimmalle hyllylle
Säilö kalat ja lihat jääkaapin alimpaan hyllyyn/ laatikkoon. Tämä on jääkaapin kylmin osa.
5. Älä tukehduta kasviksia
Älä pakkaa vihanneksia tai hedelmiä liian tiiviisiin rasioihin tai pusseihin, sillä kasvikset tarvitsevat ilmaa säilyttääkseen tuoreutensa.
6. Perunat pois jääkapista
Älä säilytä perunoita jääkaapissa, sillä perunoiden tärkkelys muuttuu liian kylmässä sokeriksi. Säilytä perunat viileässä ja kuivassa paikassa.
7. Pakasta yrtit
Pakastat tuoreet yrtit minigrip-pusseissa. Yrtit säilyttävät tuoreutensa kuukauden verran.
(MTV3)