Googlella työskentelevä Caterina listasi kahdeksan ajatusta, joilla moni ankeuttaa elämäänsä aivan turhaan.
Et tarvitse positiivista ajattelua, jotta voisit voida paremmin. Tarvitset vain parempia ajatuksia. Suuri osa negatiivisista tuntemuksista aiheutuu ajatuksista, jotka eivät ole edes totta, väittää Caterina Kostoula Huffington Postissa.
Googlella työskentelevä Kostoula listasi kahdeksan ajatusta, joilla moni pilaa elämäänsä vahingossa – edes tajuamatta sitä itse.
Ajatus 1: ”Kaikkien pitää pitää minusta”
Ei, kaikkien ei pidä tykätä sinusta ja ajatuksistasi. Jos tekisit taidetta, jonka tulee miellyttää kaikkia, millainen teoksesta syntyisi? Lattea ja tylsä – ja mahdollisesti olematon, sillä ei ole mahdollista miellyttää kaikkia.
Älä yritä miellyttää kaikkia – miellytä ihmisiä sopivasti, niin, että löydät samanmielistä seuraa ja tienaat elantosi.
Ajatus 2: ”Minun pitää osata tämä”
Moni ajattelee, että nauttiakseen harrastuksestaan siinä täytyy loistaa. Moni ei uskalla edes harrastaa, koska ei osaa kaikkea valmiiksi! Ihminen voi kuitenkin nauttia asian tekemisestä, vaikkei olisi siinä erityisen taitava.
Kaikkea ei myöskään ole pakko tehdä itse; jos olet surkea siivoamisessa, maksa jollekulle siitä, että hän siivoaa puolestasi. Omista aikaasi asioille, joiden tekemisestä nautit, vaikket olisi niiden tekemisessä täydellinen.
Ajatus 3: ”Jos asiat eivät menekään niin kuin suunnittelin, kaikki kaatuu”
Kaikki ei aina voi mennä nappiin, tai edes hyvin. Tämä fakta kannattaa yrittää hyväksyä – voisitko ajatella, että elämä ei tapahdu sinulle, vaan se tapahtuu sinun hyväksesi? Vaikket uskoisi kohtaloon, voit silti uskoa omaan kykyysi muuttaa suuntaa.
Kostoula huomauttaa, ettei koskaan olisi saanut työpaikkaa Googlella, jos ei olisi epäonnistunut toisen työpaikan saamisessa.
Ajatus 4: ”Jos asia X on minulle vaarallinen, siitä kannattaa alkaa huolehtia välittömästi”
Et irtisanoudu työpaikastasi, koska toista työpaikkaa ei ehkä tulekaan? Tuttu juttu monille. Entä, jos stressaat tulevaisuudesta nyt, ja kaikki kääntyykin parhain päin? Olet tuhlannut valtavasti aikaa ja energiaa täysin turhaan!
Kokeile huolipuun seuraamista:
Ajatus 5: ”Koska tein menneisyydessäni asian X, olen/en ole enää…”
Mennyttä ei voi muuttaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta taas voi. Älä anna menneen asian vaikuttaa itseesi ikuisesti. Hoida mahdolliset tunnetasolla kesken jääneet asiat ja jatka matkaa.
Ajatus 6: ”Muiden pitäisi tehdä asioita eri tavalla”
Olet sortunut tähän ajatusmalliin, jos ajattelet, että ystäväsi olisi onnellisempi, jos hän vain jättäisi sen luuseri-miehensä ja alkaisi liikkua. Ajatusmalli aiheuttaa pelkkää turhautumista, koska muita on mahdotonta muuttaa.
Miten itse reagoisit, jos joku ehdottaisi, että elämäsi paranisi työpaikkaa, treenitapaa tai hiustyyliä vaihtamalla? Maailma ei ole sinulle mitään velkaa, eikä kenenkään tarvitse toimia sinun mielesi mukaan.
Ajatus 7: ”Onni kyllä löytyy itsestään, kunhan odottelen”
Onnellisuus saattaa olla ihmisen luontainen tila – ajattele vauvoja ja pikkulapsia, ja miten ihanan ihmeellistä kaikki heille on! Totuus kuitenkin on, että aikuinen tarvitsee mielenrauhan löytääkseen luultavasti erilaisten rutiinien ja käytäntöjen kehittämistä. Nykymaailmassa rentoutumisen eteen täytyy tehdä hieman enemmän töitä kuin vain odotella, että aikaa olemiselle ja harrastuksille vain ilmaantuu jostakin.
Ajatus 8: ”Jos en ajattele sitä, se menee pois”
Vaikean asian välttely voi tuntua hyvältä hetken aikaa. Asioiden hoitaminen heti tekee elämästä helpompaa myöhemmin. Sääntö pätee moniin elämän osa-alueisiin: jos kipeän hampaan jättää huomiotta, särky yltyy ja yltyy.
Jos pyykkejä ei koskaan jaksa lajitella, kaaos pesukoneen läheisyydessä vain pahenee. Jos olet hyvä ja huolellinen vanhempi lapsillesi nyt, he kasvavat suuremmalla todennäköisyydellä itsevarmoiksi, tiedostaviksi ja ihaniksi aikuisiksi myöhemmin.
Lähde: Huffingtonpost.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.