Aasian rikkaimman miehen pojan häät huipentuvat Intiassa – ylenpalttisten ökybileiden vieraina myös Kardashianit

Muun muassa pop-tähti Rihanna on esiintynyt hääjuhlallisuuksissa, jotka alkoivat jo maaliskuussa.

Miljardööri Mukesh Ambanin nuoremman pojan ökyhäät huipentuvat tänä viikonloppuna monsuunisateiden piiskaamassa Intian Mumbaissa.

Häitä edeltävät juhlallisuudet on aloitettu jo maaliskuussa. Nyt Anant Ambanin ja Radhika Merchantin liitto sinetöidään kolmipäiväisellä hinduseremonialla, jonka pääjuhlallisuudet pidettiin perjantaina. Lauantaina edessä ovat vielä erillinen siunaustilaisuus ja sunnuntaina suuri juhlavastaanotto.

Juhlallisuuksissa on nähty runsaasti julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja ja liike-elämän eliittiä. Perjantaina juhlissa nähtiin Kim ja Khloe Kardashian sekä Britannian entisistä pääministereistä Boris Johnson ja Tony Blair.

Mumbaissa on suljettu useita teitä juhlallisuuksien takia.

Esiintyjinä liuta maailmantähtiä

Hääviikonloppua edeltäneisiin juhlallisuuksiin on kuulunut muun muassa nelipäiväinen Välimeren-risteily ja useita esityksiä maailmantähdiltä.

Laulaja Katy Perry esiintyi naamiaisissa ranskalaisessa linnassa Cannesissa. Esiintyneet ovat myös pop-tähdet Rihanna ja Justin Bieber, yhdysvaltalainen räppäri Pitbull ja italialainen tenori Andrea Bocelli.

Intian urheilu- ja viihdemaailman tähtien lisäksi juhlissa on nähty Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ja Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpintytär Ivanka Trump.

Morsiamen yllä on nähty räätälöityjä luomuksia Versacelta ja Dolce & Gabbanalta sekä Yves Saint Laurentin Diorille suunnittelema vintagemekko, Vogue raportoi.

Yhteen mekoista oli painettu sulhasen kirjoittama rakkauskirje.

Miljardööri-isä on pääministerin liittolainen

Sulhasen isä on Reliance Industriesin pääjohtaja. Ambanin perimä monialayritys on kasvanut markkina-arvoltaan Intian suurimmaksi yritykseksi.

Talouslehti Forbesin mukaan Mukesh Ambani on maailman 11. rikkain henkilö, jonka omaisuus on yli 120 miljardia dollaria. Hän on myös Intian oikeistolaisen pääministerin Narendra Modin keskeinen liittolainen.

Jo Ambanin tyttären vuonna 2018 järjestetyt hääjuhlat olivat Intian historian kalleimmat – ne maksoivat jopa sata miljoonaa dollaria. Juhlissa esiintyi Beyoncé. Nuoremman Ambanin ylenpalttisten juhlien odotetaan menevän hinnassa niiden ohi.

Morsiamen eli Radhika Merchantin vanhemmat ovat lääketeollisuusmoguleja.

Ambani kestitsi myös kotikaupunkiaan

Intian tuloerot ovat huomattavat. World Inequality Labin mukaan Intian 1,4 miljardista ihmisestä rikkain yksi prosentti ansaitsee yli viidesosan sen varallisuudesta.

Ehkä ylenpalttisiin juhliin kohdistuvan kritiikin ennaltaehkäisemiseksi Ambani järjesti juhlat myös 50 000 ihmiselle kotikaupungissaan Jamnagarissa Gujaratin osavaltiossa.

Ambani järjesti myös joukkohäät 52 "heikommassa asemassa olevalle" pariskunnalle lähellä Mumbaita ja lupasi tukea satoja hääjuhlia eri puolilla Intiaa.

Lue myös:

    Uusimmat