Aira Samulinin kuuluisa TTK-tuoli lähti viimeiselle matkalleen: "Koskettava ja ihana ele"

Aira Samulinin kuuluisa istumapaikka Tanssii Tähtien Kanssa -studiolla löysi viimeisen sijansa Hyrsylän mutkasta. 

Tanssilegenda Aira Samulin  oli yksi tunnetuimmista vakikasvoista Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman yleisössä. Siitä lähtien, kun TTK:ta alettiin esittää Suomessa vuonna 2006, oli Samulin mukana lähes jokaisessa lähetyksessä – kahta lukuun ottamatta. 

Vuoden 2022 syksyllä Samulin joutui jäämään pois TTK:n studioyleisöstä flunssan takia. Toisen kerran Samulinia ei nähty enää yleisössä 22. lokakuuta 2023. Samulin menehtyi seuraavana päivänä 96-vuotiaana. 

Samulinin vakipaikka TTK-yleisössä sijaitsi hänen läheisen ystävänsä Jorma Uotisen  vasemmalla puolella. Hänen kuolemansa jälkeen paikka "jäädytettiin" ja pyhitettiin Samulinin muistolle. 

Vaikka Samulin säilyy yhä TTK-väen muistoissa, on tuolin aika siirtyä eteenpäin. TTK:n tuotanto sopi yhdessä Samulinin lapsenlapsen Kiti Samulinin kanssa, että tuoli viedään Aira Samulinille äärimmäisen tärkeään Hyrsylän mutkaan. 

MTV Uutiset oli mukana toimittamassa Samulinin kullattua tuolia Lohjalle Hyrsylän mutkaan. Tuolin vastaanotti siellä Kiti Samulin, joka oli liikuttunut siitä, että kyseinen pala TTK:ta päätyi paikkaan. 

– Tämä oli alunperinkin teiltä niin koskettava ja ihana ele, ja nyt tämä vielä tuotiin tänne, niin mielestäni tämä ympyrä sulkeutuu tällä tavalla. Kiitos tosi paljon. Uskallan mummonkin puolesta kiittää, että kiitetään molemmat, Samulin kertoi tuolin saavuttua Hyrsylään. 

Kiti Samulinin mukaan kulunut vuosi hänen mummonsa kuoleman jälkeen on kaikesta huolimatta ollut hyvä ja iloinen. Vierailijat ovat yhä löytäneet tiensä toimintaansa jatkavaan Hyrsylän mutkaan, ja Kiti Samulin on saanut kokea monin tavoin sen, kuinka merkityksellinen ihminen hänen isoäitinsä oli monille. 

– Aira jätti sellaisen ilon ja valon, etten ole vajonnut mihinkään hirveään suruun ollenkaan. Olen tällaista hymyä aina, kun hänestä kerron, koska hän jätti meille niin paljon ja olen niin iloinen, että saan täällä jatkaa. 

– Koen olevani aika erityisessä asemassa, harvalla on tällaista tilaisuutta täällä isoäitinsä elämää jatkaa tällä tavalla ja näiden muistojen keskellä elää ja työskennellä. Kaikesta huolimatta ihan hirveän hyvin on mennyt. 

Katso videolta Aira Samulinin kuuluisan TTK-tuolin viimeinen matka lopulliseen sijoitukseensa Hyrsylän mutkaan. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat