Alisa Vainio murskasi Suomen ennätyksen!

Alisa Vainio juoksi sunnuntaina Kööpenhaminan puolimaratonilla uuden Suomen ennätyksen. Vainion aika oli 1.09.30.

Vainio paransa Camilla Richardssonin helmikuussa Barcelonassa juostua Suomen ennätystä 24 sekunnilla. Vainion sijoitus oli 12:s. Kilpailun voitti Kenian Margaret Kipkemboi ajalla 1.05.11. Vainio oli kilpailun toiseksi paras eurooppalainen Norjan Karoline Bjerkeli Grövdalin jälkeen. Norjalainen oli seitsemäs.

– Tuntui tosi hyvältä ja vahvalta ja jäi vielä varaakin, kun en uskaltanut lähteä yksin puskemaan. Vähän poukkoilin siinä ryhmästä toiseen, kun en oikein löytänyt omaa paikkaa, mutta tosi kivaa oli, Vainio sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Keli oli tosi hyvä. Matkalla oli pari tuulista pätkää, mutta osasin niissä peilata sen omaan vauhtiin, jota tiputin vähän. Myös kahdella viimeisellä kilometrillä oli aikamoinen vastatuuli. Irtaannuin siinä ryhmästä, jonka vauhti hyytyi, Vainio jatkoi.

Miesten puolimaratonilla nähtiin Norjan juoksutähti Jakob Ingebrigtsen, joka juoksi matkan ensimmäistä kertaa. Pariisin olympialaisissa 5000 metrin kultaa voittanut Ingebrigtsen oli 34:s ajalla 1.03.13. Miesten kisan nopein oli Kenian Sabastian Sawe kauden kärkituloksella 58.05.

Lue myös:

    Uusimmat