Alisa Vainiolta huippuveto – ennätys parani roimasti

Kestävyysjuoksija Alisa Vainio juoksi keskiviikkona TUL:in mestaruuskilpailuissa uuden ennätyksensä 10 000 metrillä. Ennätys parani yli 20 sekuntia.

Vainio juoksi kisassa ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi tullut Nella Paronen jäi Vainiosta lähemmäs neljä minuuttia. Kisan kolmas oli Suvi Miettinen. Vainion edellinen ennätys 32.58,17 oli peräti kahdeksan vuoden takaa. Hän kellotti nyt ajan 32.35,87.

26-vuotias Vainio oli aiemmin tällä kaudella juossut 10 000 metrin aikaan 33.34,80. Hän on viime aikoina keskittynyt juoksemaan maratoneja ja puolimaratoneja. Rooman EM-kisojen puolimaratonilla Vainio sijoittui 27:nneksi.

Suomen kautta aikojen listalla Vainio nousi seitsemänneksi. Tällä vuosituhannella kovempaa ovat juosseet vain SE-haltija Camilla Richardsson, Johanna Peiponen ja Roomassa uuden ennätyksensä juossut Nina Chydenius.