Alkoholitutkija Peter Erikssonilta kysyttiin Huomenta Suomessa monia kiinnostava kysymys: voiko krapulaa ehkäistä muuten kuin olemalla juomatta alkoholia?
– Helpoin tapa ehkäistä tai lieventää sitä on, että samaan aikaan, kun juo, myöskin syö, Helsingin yliopiston kansanterveystieteen osastolla työskentelevä Peter Eriksson vastasi.
– Syöminen alentaa huippualkoholipitoisuuden ihan puolella. Se tarkoittaa sitä, että kun krapula korreloituu alkoholipitoisuuteen, niin syömällä ruokaa – oli ravintoaine mikä tahansa – se kilpailee sen alkoholin imeytymisen kanssa ja siinä ei tule sellaista huippukorkeutta.
Myös runsas veden juominen voi jonkin verran lieventää krapulaa.
– Pahoinvointia ja päänsärkyä voi estää ihan päänsärky- ja pahoinvointipillereillä, Eriksson vinkkaa.
Mitkä ovat tavallisimpia krapulan oireita? Miksei joillekin ihmisille tule krapulaa ollenkaan? Miksi kankkuset pahenevat ikääntyessä? Katso video ylhäältä.