Ammattikuskin toiminta pelasti jopa neljän nuoren hengen

Poliisi tutkii Äänekoskella tapahtunutta kolaria törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Sisä-Suomen poliisi kertoo henkilöauton ja ajoneuvoyhdistelmän kolaroineen iltayhdeksältä lauantaina Äänekoskella valtatiellä 13.

Poliisin mukaan henkilöauto oli ajautunut vastaantulijoiden kaistalle ja törmännyt ajoneuvoyhdistelmän keulaan. Henkilöauton kyydissä oli neljä nuorta henkilöä ja ajoneuvoyhdistelmässä sen kuljettaja. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti törmäyksessä.

Poliisi epäilee, että henkilöauton kuljettaja oli laiminlyönyt väistämisvelvollisuutta kääntyessään valtatielle. Poliisin mukaan kuljettaja oli myös ajanut liian suurella tilannenopeudella, ja kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan. Henkilöauto oli ajautunut tilanteessa vastaantulijoiden kaistalle.

Ammattikuljettajan ripeä toiminta pelasti mahdollisesti henkiä

Poliisi kertoo, että ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja oli huomannut kovaa vauhtia risteävältä tieltä lähestyneen henkilöauton ja hidastanut omaa vauhtiaan. Lisäksi hän oli yrittänyt väistää tien oikeaan reunaan niin paljon kuin mahdollista. Poliisi kertoo, että kuljettajan ennakoivan ja ripeän toiminnan vuoksi ajoneuvoyhdistelmä pysähtyi nopeasti ja todennäköisiltä ihmishenkien menetyksiltä vältyttiin.

Henkilöauton kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja poliisi jatkaa kolarin syiden selvittämistä esitutkinnassa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös:

    Uusimmat