Ammuskelu ja puukotus, 72 kiinniotettua fania – Kreikassa verinen yhteenotto

Kreikan jalkapalloilun väkivaltaongelma nousi esiin jälleen myöhään lauantai-iltana, kun Panathinaikosin ja Larnakan kannattajat ottivat verisesti yhteen ennen joukkueiden välistä harjoitusottelua. 

Asiasta uutisoi esimerkiksi ruotsalaislehti Expressen, joka kreikkalaislähteisiin nojaten kertoi poliisin ottaneen kiinni 72 jalkapallokannattajaa.

Ainakin kolme ihmistä loukkaantui: 25-vuotiasta miestä pahoinpideltiin, 22-vuotiasta miestä puukotettiin ja 38-vuotiasta miestä ammuttiin vasempaan jalkaan. Kenelläkään heistä ei pitäisi olla hengenvaaraa. Kreikan poliisi tutkii yhteenottoa, mutta ei ole saanut kiinni ainakaan ampujaa. Asettakaan ei ole löydetty.

Kreikassa on sattunut viime vuosina jalkapallo-otteluissa ja niiden yhteydessä useita veritekoja. Esimerkiksi viime elokuussa AEK Ateenan ja kroatialaisen Dinamo Zagrebin välisen Mestarien liigan karsintaottelun aattona sattuneessa välikohtauksessa puukotettiin kuoliaaksi 29-vuotias mies. Lisäksi ainakin kahdeksan loukkaantui.

Uutistoimisto AFP kertoi viime vuonna, että Kreikassa tiukennettiin jalkapalloväkivallasta saatavia rangaistuksia sen jälkeen, kun 19-vuotias Alkis Kampanos puukotettiin kuoliaaksi Thessalonikissa helmikuussa 2022. Tuolloin tilanne kärjistyi tappeluksi paikallisten Aris Thessalonikin ja PAOK:n kannattajien välillä.

Lue myös:

    Uusimmat