Ampumahiihtotähden ase laukesi hotellissa – hyllytettiin poliisikuulemisen jälkeen

Norjan Sturla Holm Lägreid oli unohtanut tyhjentää lippaansa ennen kuivaharjoittelua.

Norjalainen ampumahiihtotähti Sturla Holm Lägreid on suljettu sunnuntain kilpailusta, kertoo Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) tiedotteessaan.

Lägreid oli IBUn mukaan rikkonut turvallisuussääntöjä. Tiedotteessa sanotaan, että norjalaisen ase oli lauennut kuiva-ammunnassa, joka järjestettiin joukkueen majoituksessa. Aseeseen oli siis käytännössä unohtunut panos.

– Olen todella pahoillani tapahtuneesta ja pyydän syvästi anteeksi koko ampumahiihtoperheeltä, joukkuekavereilta ja hotellin omistajalta. Tämä on raaka muistutus, kuinka tärkeitä turvakäytännöt todella ovat, Lägreid sanoo tiedotteessa.

Vastaavia vahinkolaukauksia sattuu ampumahiihdossa harvoin. Yksi esimerkki on vuoden 2009 MM-kisoista, joissa naisten takaa-ajon hallitseva maailmanmestari Andrea Henkel hylättiin stadionin kuivaharjoittelussa.

Molemmilla kerroilla vältyttiin henkilövahingoilta.

Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi, että tuore tapaus olisi sattunut perjantaina.

Lägreid kuitenkin kilpaili sekä perjantain pika- että lauantain takaa-ajokilpailussa Sveitsin Lenzerheidessa. Hän sijoittui niissä neljänneksi ja kolmanneksi.

IBU tiedotti tekevänsä yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa. Lägreid avasi NRK:lle, että oli ollut lauantaina muutaman tunnin poliisin kanssa tekemisissä.

Miehillä on sunnuntain ohjelmassa 15 kilometrin yhteislähtökilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat