Antti Raannan uusi joukkue selvillä

NHL-seura Carolina Hurricanesin suomalaismaalivahti Antti Raanta siirtyy AHL-seura Chicago Wolvesin riveihin, Hurricanes kertoo verkkosivuillaan.

Hurricanes asetti Raannan loppuviikosta siirto- eli waiver-listalle, josta muut NHL-seurat olisivat voineet halutessaan poimia suomalaisen riveihinsä.

Hurricanesin ja Wolvesin kolmivuotinen yhteistyösopimus päättyi viime kauden loppuun. Tällä kaudella Chicago Wolves on ainut AHL-seura, jolla ei ole yhteistyösopimusta NHL-joukkueen kanssa. Carolina on puolestaan NHL:n ainut seura, jolla ei ole tällä hetkellä farmiseuraa AHL:ssä.

Raannan edelliset viisi peliä Hurricanesin luukulla päättyivät tappioon. Viiden tappiollisen pelin aikana Raannan taakse tehtiin yhteensä 23 maalia.

Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho sanoi Raannan olleen joukkueen keskuudessa pidetty seurakaveri.

– On rankkaa nähdä tällaista tapahtuvan. Samalla tämä on bisnestä, jossa olemme kaikki mukana. Se ei ole ollut hänen vikansa, että olemme kompuroineet. Se ei toimi koskaan niin. Kyse ei ole koskaan yhdestä miehestä, Aho sanoi liigan verkkosivujen mukaan.

Kuluvalla kaudella suomalaisveskarin torjuntaprosentti on ollut 85,4.

Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amourin mukaan Raannan pelaaminen ei ole ollut täysin kohdallaan.

– Se on niin tärkeä pelipaikka. Kun maalivahdin peli ei ole kohdillaan, se pistää silmään, Brind'Amour sanoi liigan verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat