Arja Korisevalle sanottiin, ettei Koriseva-nimi myisi – tätä nimeä hänelle ehdotettiin

Arja Koriseva uskoo, että hieman erikoisemmasta nimestä on ollut hänelle hyötyä.

Parhaillaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kilpaileva iskelmätähti Arja Koriseva vieraili sunnuntaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa keskustelemassa paitsi kiireisestä tanssisyksystään myös menestyksekkäästä urastaan iskelmätähtenä.

Koriseva juhlistaa tänä vuonna 35-vuotista taiteilijauraansa. Hän singahti kansan tietoisuuteen vuonna 1989, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi.

Huomenta Suomessa esitettiin vuonna 1989 kuvattu arkistovideo, jossa Korisevaa haastattelee juontaja ja toimittaja Heikki Hietamies. Haastattelussa Hietamies pohtii Korisevan sukunimen herättämiä mielikuvia.

– Arjaparalla oli sellainen huoli, että kun hänen nimensä on vähän erikoinen, niin mitä sanoo tuomaristo, kun he ajattelevat, että siellä se likka vaan korisee, Hietamies sanoo videolla saaden yleisön purskahtamaan nauruun.

– Tästä on kyllä kauan puhuttu, kun (nimellä) sattuu olevan tällainen suomenkielinen merkitys, joka ei ehkä sovi laulajalle, mutta sen verran täytyy olla itsetuntoa, että omalla nimellään kehtaa esiintyä, Koriseva vastaa videolla Hietamiehelle.

Koriseva kertoi Huomenta Suomessa, ettei ole koskaan harkinnut toisen taiteilijanimen ottamista siitäkään huolimatta, että on kuullut nimensä tiimoilta soraääniä.

– Minulle sanottiin silloin, ettei sellaista levyä suostuta julkaisemaan, jonka kannessa on "Arja Koriseva", se ei myy. Minusta piti tulla Arja Karen, sellainen taiteilijanimi minulle silloin keksittiin, hän paljasti.

Koriseva kertoi kuitenkin uskovansa, että hieman erikoisemmasta nimestä on ollut hänelle hyötyä. 

– Se on kääntynyt voitoksi. Minä olen aina osannut nauraa itselleni ja minulle saa nauraa. Minua ei myöskään koskaan kiusattu nimestäni, hän sanoi.

Yllä olevalla videolla Koriseva tunnelmoi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa ja kertoo kiireisestä syksystään sekä asumiskuvioistaan. Alla olevalla videolla iskelmätähti kertaa uraansa ja esittääLeipää, lempee, lämpöö -kappaleen pianisti Minna Lintukankaan kanssa.  

Lue myös:

    Uusimmat