Armand Duplantis selitti yllättävää päätöstään

Armand Duplantis säikäytti yleisön – kokosi itsensä upeasti 2:54
Armand Duplantis säikäytti yleisön – kokosi itsensä upeasti.

Armand Duplantis oli jälleen ylivoimainen ykkönen, kun Lausannen Timanttiliigan kilpailun seiväskisa käytiin keskiviikkona kaupungin keskustaan viritetyllä hyppypaikalla. Korkeuden 615 ylittänyt Duplantis jätti yllättäen yritykset uudesta maailmanennätyskorkeudesta tekemättä.

Duplantis on tällä kaudella parantanut maailmanennätystä sentin kerrallaan. Voimassa olevan ennätyksen 625 hän hyppäsi Pariisin olympiafinaalissa, mutta keskiviikkona ennätysyrityksiä ei poikkeuksellisesti nähty.

Olosuhteet eivät olleet optimaaliset ME-yritykselle. 

– Aloin olla aika väsynyt, mutta olen todella kiitollinen yleisölle. Rakastan hyppäämistä täällä. Viihdyin upeasti viime kerralla ja nyt tänä vuonna vielä paremmin, Duplantis sanoi Timanttiliigan verkkosivuilla.

– Tarvitsen täydelliset olosuhteet, jos aion vielä hypätä maailmanennätyksen tänä vuonna, Duplantis selvitti päätöstään, ESPN:n mukaan.

Lausannen keskustaan rakennetun hyppypaikan ympäristöön oli pakkautunut valtavasti yleisöä, mikä sai hyppymestarinkin innostumaan.

– Tänään oli hieno hypätä, upea energia ja ilmapiiri. Yleisöön saa hienon yhteyden, kun he ovat niin lähellä.

Duplantis ylitti korkeuden 615 vasta kolmannella yrityksellään. Ensimmäisellä rima tuli alas, mutta toisella Duplantis keskeytti itselleen epätavalliseen tapaan vauhtijuoksunsa. Patjaa kohti jarrutellessaan Duplantisin piikkari tökkäsi rataan ja ruotsalaistähti kellahti patjalle.

Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, Duplantis kokosi komeasti itsensä ja ylitti ilmavasti 615, joka oli samalla kisaennätys.

Duplantisin toisen yrityksen kompuroinnin ja kolmannen komean ylityksen voit katsoa pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Uhkaajat jäivät kauas. Lähimmäs pääsi Yhdysvaltojen Sam Kendricks, joka hyppäsi toiseksi tuloksella 592. Kolmannen sijan jakoivat tuloksella 582 Norjan Sondre Guttormsen, Australian Kurtis Marschall ja Filippiinien Ernest John Obiena.

Lue myös:

    Uusimmat