Arsenal joulunviettoon Valioliigan kärkenä

Jalkapallon Englannin Valioliigan kärjessä keikkuvat Arsenal ja Liverpool päätyivät jälkimmäisenä mainitun kotikentällä lauantaina 1–1-tasapeliin.

Arsenal johtaa sarjaa pisteen erolla Liverpooliin ja Aston Villaan, joten se pääsee viettämään joulua liigakärjessä. Tottenham on Arsenalia neljä pistettä perässä, joten kärkitaistelu on tiukkaa.

Hallitseva mestari Manchester City on jäänyt Arsenalista kuusi pistettä, mutta manchesteriläisjätillä on muita kärkiryhmiä ottelu vähemmän pelattuna.

Valioliiga ei lepää edes jouluna, sillä Wolverhampton ja Chelsea kohtaavat aattona ja tapaninpäivänä nähdään viisi ottelua.

Salama-alku

Arsenal sai lauantain otteluun loistavan alun, sillä Gabriel Magalhaes pukkasi vieraat neljännellä peliminuutilla johtoon Martin Ödegaardin antamasta vapaapotkusta. Tähtihyökkääjä Mohamed Salah toi kotijoukkueen 29. minuutilla tasoihin ohittamalla puolustaja Oleksandr Zintshenkon ja tykittämällä pallon etuyläkulmaan.

Liverpool aloitti toisen puoliajan vahvasti, mutta palloa se ei enää saanut maaliin.

Liverpoolilla oli 72. minuutilla loistava paikka voittomaaliin, kun joukkue pääsi viidellä kahta vastaan -hyökkäykseen. Trent Alexander-Arnold laukoi pallon kuitenkin ylärimaan. Liverpoolin Harvey Elliott oli osunut ja aiemmin toisella puoliajalla tolppaan.

Liverpoolin pelaajat vaativat avauspuoliajalla rangaistuspotkua pallon osuttua Arsenalin Ödegaardin käteen. Erotuomari Chris Kavanagh ei rangaistuspotkua kuitenkaan antanut.

Lue myös:

    Uusimmat