Arsenalille karu yllätystappio – pelastiko Manchester United -valmentaja työpaikkansa?

Arsenal menetti mahdollisuutensa nousta edes vuorokaudeksi jalkapallon Englannin Valioliigan kärkeen, kun keskikastin Bournemouth aiheutti lontoolaisille sokkitappion lauantain iltapelissä. Kolmen pisteen menetys on Arsenalille kivulias, sillä etenkään Liverpool ja Manchester City eivät hevillä jaa armopaloja vastustajille.

Tämän vuoden aikana Arsenal oli hävinnyt Valioliigassa vieraissa vain kahdesti Manchester Citylle. Cityyn verrattuna Bournemouthin piti olla monta pykälää heikompi vastus.

Lutonin pudottua sarjaporrasta alemmas Bournemouth pelaa Valioliigan pienimmällä stadionilla, sillä sen kotiareenan katsomoon mahtuu vain runsaat 11 000 katsojaa. Kotijoukkueen kannattajat äityivät hurmokseen, kun Ryan Christie tykitti pallon hienosta kulmapotkukuviosta maaliin 70. minuutilla. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Justin Kluivert laukoi pilkulta kotijoukkueen 2–0-maalin.

Arsenal pelasi yli tunnin kymmenellä miehellä, sillä puolustuksen William Saliba ajettiin kentältä 30. minuutilla. Alimpana miehenä pelannut Saliba kaatoi maalipaikkaan pyrkineen Evanilsonin. Sama Bournemouth-hyökkääjä sai hankittua myös rangaistuspotkun, kun Arsenalin maalivahti David Raya heittäytyi pallontavoittelussa hänen jalkoihinsa.

Lauantain seitsemän ottelun pelipäivä palautti Valioliigan kentille maajoukkuetauon jälkeen. Valioliigaa johtava Liverpool ja mestaruutta puolustava Manchester City pelaavat kierroksen ottelunsa sunnuntaina. Chelsean seuraavaksi kohtaavalla Liverpoolilla on 18 pistettä. Ainoana joukkueena ilman tappioita oleva Manchester City, Arsenal ja Fulhamin 3–1 kaatanut Aston Villa ovat 17 pisteessä.

Ten Hag iloitsi maaleista

Alejandro Garnachon ja Rasmus Höjlundin osumat antoivat Manchester Unitedin päävalmentajalle Erik ten Hagille kaivatun kotivoiton. Päävalmentajan potkuja on uumoiltu viikkotolkulla, joten täysi pistepotti saattoi olla hänelle arvokas.

ManU käänsi Brentfordin johtoaseman 2–1-voitoksi Old Traffordilla parannettuaan peliään ottelun toisella puoliajalla. ManU oli voittanut liigassa viimeksi syyskuun puolivälissä, ja maalit ovat olleet tiukassa. ManU on tehnyt kahdeksassa ottelussa vain seitsemän maalia, ja niistä kolme jumbo Southamptonia vastaan.

– Emme ole olleet riittävän kliinisiä viimeistelyssä, mutta tänään teimme kaksi upeaa maalia, hollantilaisluotsi iloitsi uutistoimisto AFP:n mukaan.