Ässät kärsi älyttömistä ulosajoista – katso video

Jääkiekon SM-liigassa tamperelainen Tappara kuittasi perjantaina Ässille kärsimänsä vierastappion pikavauhtia ja kaatoi kotikaukalossaan porilaisvastustajansa 2-1. Ässät kaatui paljolti päätöserän jäähyihinsä.

Isännille voiton ratkaisseen 2-0-johto-osuman ampui toisessa erässä ylivoimalla Ville Nieminen aivan maalin edestä. Ässiltä oli tainnut jäädä videoiden tutkiskelu vähemmälle, niin tutulla kuviolla keskushyökkääjä Aleksander Barkov ja Henrik Haapala maalipaikan Stanley cup -voittaja Niemiselle rakensivat.

- Ottelu oli aika lailla samanlainen kuin perjantain peli Porissa. Pienet marginaalit ratkaisivat. Valitettavasti ne kääntyivät tänään Tapparan eduksi, Ässien päävalmentaja Karri Kivi harmitteli.

Tappara pohjusti voittonsa jättämällä Stephen Dixonin johtaman Ässien tehoketjun ilman tehopisteitä. Kolmannessa erässä ketjun laitahyökkääjät Jesse Joensuu ja Veli-Matti Savinainen ottivat viiden minuutin jäähyt ja joutuivat ennen aikojaan suihkuun.

Savinainen sai vitosen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Joensuu hermostui loppuhetkillä Tapparan Haapalaan ja kamppasi hänet puolustussiniviivalla vitosen arvoisesti.

- En nähnyt tilanteita aivan samalla tavalla. En ihan allekirjoita tuomarien (Mikko Kaukokari ja Joonas Pinomaan) ratkaisuja, Ässien Kivi totesi.