Avioero ja 90-luvun lama eivät estäneet taikuri Simo Aallon haaveita – elättänyt itsensä taikuudella jo yli 30 vuotta: ”Jouduin maksamaan farmariautonkin kolminkertaisesti”

5:54img
Aids-tukikeskuksen avulla pariskunta löysi lopulta toisensa uudestaan – katso pariskunnan rakkaushaastattelu videolta!
Julkaistu 07.03.2021 11:03
Toimittajan kuva

Jasmin Vainio

jasmin.vainio@mtv.fi

Simo Aallosta olisi voinut tulla myös muusikko. Taikuus oli kuitenkin se, joka vei miehen sydämen mennessään ja siitä hän myös rakensi itselleen uran. 

Simo Aalto, se jokeriasuun pukeutunut mies piirtyi varmasti lähes jokaisen lapsen verkkokalvoille 90-luvulla, kun hän esitti mitä häkellyttävimpiä taikatemppuja niin televisiossa kuin esiintymislavoilla yhdessä vaimonsa Kirsti Aallon kanssa.

Nyt, lähes 30 vuotta myöhemmin pariskunta elättää itsensä edelleen taikuudella, eikä edes koronapandemia ole lannistanut heitä lopettamaan.

Pariskunta avasi kotiovensa MTV Uutisille kertoakseen tarinansa. 

Taikuuden kosketus

Simo kiinnostui ensimmäisen kerran taikuudesta ollessaan noin neljävuotias. Hänen viipurilainen ukkinsa Pekka kertoi lumoavia tarinoita taikuudesta, joka sai pienen pojan häkeltymään. Muutama vuosi myöhemmin Aallon perheeseen hankittiin televisio, josta pikku-Simo tuijotti silmät pyöreinä sen ajan huipputaikureita. 

– Heidän oppejaan me nykyajan taikuritkin edelleen käytämme, kutsumme heitä professoreiksi, vaikkei se virallinen nimitys olekaan. Temput olivat uskomattomia, en voinut uskoa, miten joku voi painaa kolikon pöydän läpi. Mietin silloin, että jos joskus pystyisin tuollaista tekemään, olisin onnellinen mies ja niinhän minä nyt olen! Simo huudahtaa onnea puhkuen keittiön pöydän ääressä, johon on katettu vieraille herkkuja.

Taikurin loisto

Simo alkoi harjoitella taikuutta isänsä antaman taikalaatikon avulla ja ammensi tietoa kirjallisuudesta, jota ei tosin siihen aikaan paljoa ollut. Kirjastosta löytyi ainoastaan yksin ainoa opus, taikurilegenda Solmu Mäkelän tuotantoa. Ensimmäisen kerran Simo uskaltautui esiintymään 16-vuotiaana koulussa, frakkiin pukeutuneena. Myöhemmin päiväkodissa esiintyessä hienon puvun loisto ei kuitenkaan purrut lapsikatraaseen. 

– He alkoivat itkeä. Tiedä, jos sekoittivat minut siihen Muumien taikuriin, joka on hyvin pelottava, mies naurahtaa.

– Sain sen jälkeen teatterista lainaan jokerin puvun, joka puolestaan vetosi lapsiin. Siitä asti se on toiminut esiintymisasunani. Vanhan kuluessa puhki, olen teettänyt uuden aina jollain uudella twistillä. 

Melkein muusikko 

Nuorta miestä kiinnosti taikuuden lisäksi myös musiikki. Simo ja hänen veljensä, laulaja Saara Aallon isä Markus perustivat bändin nimeltään Sodoma ja jo 11-vuotiaana veljekset soittivat keikalla. Myöhemmin he kisasivat myös SM-tasolla sekä esiintyivät 70-luvun puolivälissä kotikaupungissaan Oulussa Kuusrokissa, jonka seuraaja on nykyisin tunnettu festivaali Qstock.

Simo opiskeli myös lyömäsoittimia konservatoriossa kuusi vuotta. 

– Siitä olisi voinut tulla myös minulle ammatti, mutta taikuus vei voiton, musiikki kulkee edelleen matkassa. 

Armeijan päättymisen korvilla 20-vuotias Simo käveli paikalliseen lastentarhaan ja ilmoitti haluavansa töihin. Nuori mies teki vaikutuksen ja sai heti paikan. Muut työntekijät huomasivat, kuinka Simo osasi naurattaa ja laulattaa lapsia ja antoivat sen myötä vapautuksen siivouksesta ja muista askareista, että hän voi keskittyä lasten viihdyttämiseen. 

– Imen niin kuin magneetti lapsia puoleen. Pääsin lähes heti lastentarhan opettajan hommiin, vaikka olin harjoittelijana.

Työ oli niin mielekästä, että Simo päätti opiskella itselleen lastentarhanopettajan ammatin. 

– Tein virkaa kuusi vuotta ja tein samalla taikurikeikkaa sekä olin teatterissa, kaikkea mahdollista. 

Uhkarohkea päätös

Ensimmäisen lapsen, nykyisin julkisuudessa vatsanpuhujana tunnetun Sarin synnyttyä, Simo huomasi, ettei ole koskaan kotona. 

– Tajusin, että minun pitää luopua jostain ja päädyin lopulta päätyöstä ja jätin ne harrastukset. Otin virkavapaata vuoden ja kokeilin, että pärjäänkö. 

Pian Simo huomasi pärjäävänsä ja sanoi itsensä irti vuonna 1990 ja rupesi yrittäjäksi. Ratkaisu oli rohkea, sillä tuolloin oli lama ja myös Simon omassa elämässä oli tuulista. Takana oli avioero ja uusi suhde nykyisen vaimonsa Kirsti Aallon kanssa, jolla oli myös takanaan avioero. Elätettävänä uusioperheellä oli seitsemän lasta. 

Muutama vuosi myöhemmin myös Kirsti jäi sairaanhoitajan töistä pois ja alkoi miehensä viralliseksi avustajaksi. 

– Kaikki tapahtui niin rytäkässä. Meillä molemmilla oli talous ihan kuralla avioerojen myötä ja farmariautonkin jouduin maksamaan tuohon aikaan kolminkertaisesti, kun raha devalvoitiin. Jotenkin vaan luotimme, että pärjäämme. 

Simo ja Kirsti Aalto

Kirsti ja Simo Aallon kotona löytyy lemmikkikanin ja kissan lisäksi kaksi kyyhkyä, jotka ovat mukana taikatempuissa. 

”Niin kuin Beatlesin konsertti”

Pian kaksikon ura lähti nousukiitoon ja töitä sai tehdä niin paljon kuin riitti. Simo ja Kirsti tekivät Ylen kanaville myös ohjelmaa, joten muutto Pohjois-Pohjanmaalta Kempeleestä kohti etelää koitti. 

– Joka paikka pursusi porukkaa, eikä Suomen suurimmat salit tahtoneet riittää, kun katsojia oli niin paljon. Se suosio oli aivan hurjaa, ja pikkuisen alkoi jo uuvuttamaan. Ihanaahan se oli, Kirsti toteaa.

– Kyllä ne keikat olivat välillä aika hurjia, niin kuin jotkut Beatlesin konsertit. Ne lapset vaan huusivat Simo Taikurin nimeä, oli se oikeaa hullun myllyä, olisi pitänyt olla järjestyksenvalvojat lavan reunalla, Simo muistelee hymyssä suin. 

Loppua ei näy

Taikuripariskunnan ympärillä vellova hurmos jatkui kymmenen vuotta, kunnes se tasaantui. Se on jatkunut tähän päivään saakka.

Rohkeus ja luotto intuitioon on kantanut tähän päivään saakka, eikä edes koronatilanne ole lannistanut pariskuntaa.

Yleensä Simo ja Kirsti ovat kierrelleet ympäri Suomea keikkaillen. Nyt keikkapaikat ovat vaihtuneet Simon työhuoneeseen, jossa taikuri luo show`ta striimaamalla. Kirsti toimii niin studio-ohjaajana kuin valokuvaajana. Hän on opetellut tekemisen alusta pitäen. Simo luo sisältöä myös lasten ja nuorten suosimaan TikTokiin, jonne hänellä on hetkessä kertynyt 22 000 seuraajaa. 

Simon palkintokaappi on täyttynyt myös lukuisista palkinnoista. Hän voitti vuonna 2000 taikuuden maailman mestaruuden, sitä ennen hopeaa ja pronssia. Nyt 60-vuotias mies palkittiin taikureitten elämätyöpalkinnolla, kun hänelle myönnettiin helmikuussa Suomen taikapiiri ry:n kunniapalkinto, Emeritus Reijo Salminen -trofee.

–  En tiedä oliko se merkki, että eikö olisi jo aika lopettaa, mutta en lopeta! Elämäniloa ja energiaa uhkuva Simo naurahtaa. 

Simo ja Kirsti Aallon rakkaustarina on varsin erityislaatuinen. He tutustuivat nuoruudessaan diskossa, seurustelivat lukio-ikään saakka, kunnes tiet erkanivat. Aids-tukikeskuksen avulla pariskunta löysi lopulta toisensa uudestaan, katso pariskunnan rakkaushaastattelu yltä videolta!

Tuoreimmat aiheesta

Rakkaus