Awak Kuier, 22, teki kovan ratkaisun – "Henkilökohtaisista syistä"

Suomalaisen koripallon ykköstähtiin lukeutuva Awak Kuier, 22, jättää väliin tämänvuotisen WNBA-kauden, Dallas Wings ja pelaaja kertovat.

Kuier kertoo Dallas Wingsin tiedotteessa päätyneensä ratkaisuun pitkän harkinnan jälkeen. Hän aikoo palata pelaamaan Wingsissä kesällä 2025.

– Otan itselleni aikaa henkilökohtaisista syistä ja huolehtiakseni fyysisestä terveydestäni, Kuier sanoo Dallas Wingsin julkaisemalla videolla.

Tiedotteessa Kuier muistuttaa pelanneensa ammattilaiskoripalloa koko ajan seitsemän vuoden ajan. Hän uskoo, että lepo ympärivuotisesta koripalloilusta on hänen etujensa mukaista.

Naisten koripalloilun ammattilaissarja WNBA:n historian ensimmäinen suomalaispelaaja Kuier on edustanut Dallas Wingsiä vuodesta 2021 lähtien, jolloin seura varasi hänet WNBA:han koko tilaisuuden toisena pelaajana. 

Kuierin viime vuodet ovat olleet hektisiä: hän on pelannut kesäkaudet WNBA:ta Pohjois-Amerikassa ja tahkonnut talvikaudet italialaisjoukkueissa. Hän pelasi aiemmin Italiassa Virtus Eirene Ragusassa, kunnes siirtyi vuonna 2022 Reyer Veneziaan.

Venezia johtaa Italian liigaa ja on edennyt Eurocupissa puolivälieriin. Kuier on ollut joukkueensa parhaimmistoa.

"Tulemme kaipaamaan Awakia"

Wingsin toimitusjohtaja Greg Bibb ilmaisi tukensa Kuierille.

– Vaikka tulemme kaipaamaan Awakia tällä kaudella, ymmärrämme ja tuemme hänen päätöstään pitää vapaa kesä, Bibb sanoi.

– Odotamme innolla, että voimme tukea häntä, kun hän saa ulkomaankauden päätöksen, ja toivotamme hänet tervetulleeksi takaisin Pohjois-Texasiin 2025.

Lue myös:

    Uusimmat