Baltimoressa kadonneiden uskotaan kuolleen, etsinnät keskeytetty – siltaturman salaliittoteoriat alkoivat levitä

Vedestä löydetystä ruumiista CNN:lle aiemmin kertonut kaupunginvaltuuston jäsen sanoi puhuneensa virheellisesti.

Yhdysvaltain Baltimoren siltaturmassa kadonneiden kuuden ihmisen uskotaan kuolleen, kertoo Yhdysvaltain rannikkovartiosto.

Rannikkovartioston edustajan mukaan kadonneiden etsinnät on keskeytetty, sillä heitä ei uskota löydettävän enää elossa. Rannikkovartiosto perustelee näkemystä etsintöjen pitkällä kestolla ja veden kylmyydellä.

Tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa Francis Scott Key -siltaan törmäsi Dali-konttialus, joka romahdutti noin 2,5 kilometriä pitkän sillan. Kaksi sillalla ollutta ihmistä saatiin pelastettua vedestä.

Rakennusyritys Brawner Builders kertoi aiemmin tiistaina, että se uskoo kuuden kadonneen työntekijänsä kuolleen.

–  Kukaan meistä ei uskonut näin voivan tapahtua, sanoi yrityksen varatoimitusjohtaja Jeffrey PritzkerBaltimore Sun -lehdelle.

Guatemalan ulkoministeriö on tiedottanut kahden kadonneen olevan Guatemalan kansalaisia.

Baltimoren kaupunginvaltuuston jäsen Phylicia Porter sanoi uutiskanava CNN:lle tiistaina, että vedestä olisi löydetty yksi ruumis. Myöhemmin hän myönsi kuitenkin puhuneensa virheellisesti.

Siltaturman syistä levisi salaliittoteorioita

Siltaturman syistä levisi tiistaina sosiaalisessa mediassa useita salaliittoteorioita, vaikka viranomaiset olivat kertoneet, ettei siltaromahduksen tahallisesta toteuttamisesta ollut todisteita.

Sosiaalisen median salaliittoteorioissa turmasta syytettiin muun muassa terroristeja ja Israelia.

Salaliittoteorioita ruokki etenkin hieman ennen onnettomuutta tapahtunut konttialuksen täydellinen sähkökatkos, jonka seurauksena alus oli lähtenyt ajautumaan kohti siltaa.

Naisvihamielisestä ja hypermaskuliinisesta sisällöstään tunnettu sosiaalisen median vaikuttaja Andrew Tate sekä tunnettu äärioikeistolainen salaliittoteoreetikko Alex Jones väittivät, että turman syynä oli mahdollisesti kyberhyökkäys.

Baltimoren poliisin sekä Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n edustajat ovat sanoneet, että väitteille terrori-iskusta ei ole lainkaan uskottavia todisteita.

Lue myös:

    Uusimmat