Vieraana Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Pekka Terävä ja jäsen Marko Laine 2 rkl oliiviöljyä
1/2 tuore chilipaprika
4 kpl (50g) salottisipulia
3 isoa (n700 g) bataattia
1 l vettä tai kanalientä
1 tl sokeria
2 tl suolaa
Kuori ja pilko sipulit ja bataatit. Kuumenna teräskattila ja öljy. Lisää sipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää bataattikuutiot ja jatka kuullottamista. Lisää pituussuuntaan halkaistu (poista siemenet veitsenkärjellä) chili ja neste ja anna kiehua 25-35 minuuttia kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta ja mausta. Tarjoa vuohenjuustokreemin kanssa.
Vuohenjuustokremi
100 g kuoretonta vuohenjuustoa
1/3 dl kuohukermaa
vähän valkosipulia murskattuna
suolaa
valkopipputia
Vatkaa aineet tasaiseksi kreemiksi.