Baxteriltä Huuhkajille ruusuja ja risuja

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter sekä kiitteli että harmitteli joukkueensa esitystä vaikeaan 1-0-voittoon jalkapallokääpiö Azerbaidzhanista päättyneen ottelun jälkeen.

- Tiesimme Azerbaidzhanin olevan vaikea ja meillä oli paljon hävittävää, mutta ensimmäisen puoliajan, tai oikeastaan maaliimme asti pelimme oli upeaa. Pelaajat tekivät kaiken oikein taktisesti, juuri niin kuin puhuimme ennen ottelua. He olivat rohkeita, ottivat riskejä, Baxter hehkutti.

- Maalin jälkeen pelimme kuitenkin jostain syystä muuttui, ja siihen olen hyvin tyytymätön. Sitä on vielä mietittävä ja siitä keskusteltava, päävalmentaja jatkoi.

Ottelun ainokaiseen osumaan Suomi tarvitsi rangaistuspotkun, joka monen mielestä tuli hieman helpolla. Baxter ei tilannetta huomioinut katseltuaan muualle.

- En todellakaan nähnyt sitä tilannetta. Avauspuoliajalla meillä toki oli mielestäni selvä pilkun paikka, Baxter totesi viitaten Daniel Sjölundin torppaamiseen azerimaalin edessä.

Vastus kovenee seuraavaksi huikeasti, sillä Suomi matkaa Moskovaan huippuryhmä Venäjän vieraaksi. Ottelu potkitaan jo ensi keskiviikkona, ja sitä ennen on vielä rukattava henkistä puolta jälleen uuteen asentoon.

- Tässä pelissä olimme metsästäjä, emme metsästettävänä. Moskova on pelottava paikka pelata, mutta aiheutamme Venäjälle niin paljon ongelmia kuin vain pystymme, Baxter lupasi.

Pelaajistosta poissa on varmasti vasen pakki Toni Kallio, jonka varoitustili täyttyi kevyesti nousseella keltaisella.

- Älkää kysykö, kuka pelaa vasempana pakkina. Haluan nyt nauttia tästä voitosta. No, nuori pelaaja se tulee olemaan, ja Moskova on kova testi hänelle, Baxter myhäili.

Loogisin vaihtoehto Kallion paikalle lienee hollantilaisseura Alkmaarin 23-vuotias ja yhden A-maaottelun pelannut Niklas Moisander.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat