Beryl-hurrikaani tehnyt tuoja Jamaikalla – tuuli pauhannut yli 200 kilometrin tuntivauhdilla

Hurrikaani Beryl riehuu Karibialla– tuhosi matkallaan lähes kaikki rakennukset pieneltä saarelta 1:54
Hurrikaani Beryl riehuu Karibialla– tuhosi matkallaan lähes kaikki rakennukset pieneltä saarelta.

Karibialla riehunut hurrikaani Beryl on pyyhkäissyt yön aikana Jamaikan ylitse ja jatkanut tuhojaan.

Beryl rantautui Jamaikalle myöhään eilen illalla Suomen aikaa. Yli kaksisataa kilometriä tunnissa puhaltavat tuulet ja sade repivät kattoja ja kaatoivat puita.

Beryl on vaatinut toistaiseksi jo yhdeksän kuolonuhria, mutta määrän odotetaan nousevan, kun tietoliikenneyhteydet saadaan jälleen kuntoon.

Hurrikaaneja on Karibialla nähty ennenkin, mutta Beryl on poikkeuksellinen vuodenaikaan ja voimaansa nähden. Syynä voi olla Atlantin pintaveden normaalia korkeampi lämpötila, joka antaa hurrikaanille vauhtia. Aiemmin vitosluokan hurrikaaniksi luokiteltu Beryl on nyt laantunut nelosluokkaan.

– Berylin odotetaan laantuvan trooppiseksi myrskyksi, kun se liikkuu mantereen yli. Sen jälkeen se voi kuitenkin voimistua jälleen hurrikaaniksi lauantain, sunnuntain ja maanantain aikana. Vähitellen se alkaa hidastua ja liikkua kohti luodetta. Samalla sen keskus siirtyy Koilis-Meksikon tai Etelä-Teksasin päälle maanantaina. Joten todennäköisesti tulemme näkemään vaikutuksia myös siellä, kertoo johtaja Michael Brennan kansallisesta hurrikaanikeskuksesta.

Beryl lähestyy seuraavaksi Caymansaaria, jonka jälkeen se iskee Jukatanin niemimaalle Meksikossa.
 

Lue myös:

    Uusimmat