Brittiopiskelijan Kiina-tilauksesta mönki ikävä yllätys – "Luulin, että se oli lelu – ja sitten se liikkui"

Opiskelija on löytänyt nettikaupasta tilaamastaan paketista ikävän yllätyksen.

Brittiläisen Bristolin yliopiston opiskelija sai enemmän kuin osasi odottaa, kun hän avasi kiinalaisen pikamuotiyrityksen Sheinin postipaketin ja löysi sieltä elävän skorpionin.

– Luulin ensin, että se on lelu – ja sitten se liikkui, Sofia Alonso-Mossinger, 18, kertoo uutiskanava BBC:n haastattelussa.

Tajuttuaan, että kyseessä oli skorpioni, sähkö- ja elektroniikkatekniikan opiskelija sulki saappaat sisältäneen pussin, vei sen ulos huoneestaan ja kutsui asuinkumppaninsa paikalle.

– Luulin näkeväni unta, hän sanoo.

– Koen olevani ihan ok hämähäkkien ja muiden hyönteisten kanssa, mutta oli pelottavaa olla huoneessa yhdessä skorpionin kanssa.

"Hermoja raastava kokemus"

Alonso-Mossingerin kämppäkaveri Phoebe Hunt kertoo BBC:lle rynnänneensä ulos omasta huoneestaan heti kuultuaan huutoja ja löytäneensä kämppäkaverinsa, jolla oli elävä skorpioni pussissa saappaiden päällä.

– Aluksi sanoin rehellisesti, että meidän pitäisi tappaa se, mutta sitten kaikki huomauttivat, ettei se olisi kaikkein inhimillisintä. Joten kauhoimme sen ylös ja laitoimme Tupperware-astiaan.

Alonso-Mossingerin toinen, eläintieteitä opiskeleva asuintoveri Oliver James siirsi skorpionin muovirasiaan keittiöpihdeillä.

– Se oli vähän hermoja raastavaa, sillä kukaan ei tiennyt, kuinka myrkyllinen eläin oli, hän sanoo BBC:lle.

Kämppikset antoivat skorpionille vielä keittiöpyyhkeellä vettä, jonka ilmeisesti janoinen matkustaja joi heti. Sen jälkeen he ottivat yhteyttä National Centre for Reptile Welfareen (NCRW), jonka asiantuntija tuli paikalle noutamaan skorpionin pois.

Shein: "Kaikkia tavanomaisia toimintaprosesseja on noudatettu"

NCRW:n mukaan skorpioni oli Olivierus martensii, eli Kiinan kultaskorpioni, jonka pisto voi olla jopa hengenvaarallinen. Terveelle aikuiselle siitä ei kuitenkaan ole vaaraa.

Järjestön mukaan vastaavista salamatkustajista raportoidaan yllättävän usein.

Shein on pahoitellut tapausta ja sanonut olevansa yhteydessä Alonso-Mossingeriin asian ratkaisemiseksi.

– Saatuamme palautteen suoritimme heti sisäisen tutkimuksen. Paikan päällä olevat tiimimme ovat tarkistaneet lähetyksen pakkausprosessin ja suorittaneet varastoissamme olevien tavaroiden tarkastuksen ja vahvistaneet, että kaikkia tavanomaisia toimintaprosesseja on noudatettu, Shein kommentoi tapausta BBC:n mukaan.

Shein on maailman suurin pelkästään verkossa toimiva vaateyritys. Sheinin kohderyhmänä ovat nuoret naiset ja markkinointikanavana sosiaalinen media.

Lue myös:

    Uusimmat