- 3 (n. 500 g) marinoimatonta broilerin rintafileetä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 6 viipaletta (palvi)kinkkua
- 1 ruukku salviaa
- 2 tl öljyä
- n. 2 dl valkoviiniä tai lihalientä
- (kana- tai lihafondia)
- 0,25 tl jauhettua valkopippuria
Pinnalle: salviaa
Leikkaa fileet halki ja painele syntyneet viipaleet ohuemmiksi. Ripottele päälle suola ja pippuri. Levitä jokaiselle viipaleelle kinkkuviipale ja muutama salvianlehti. Kääri fileet rullalle ja sulje cocktailtikulla kiinni. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista rullat kahdessa erässä.
Laita kaikki rullat pannulle ja kaada päälle viini (myös alkoholiton viini tai pelkkä lihaliemi käy). Jos käytät viiniä, mausta se kana- tai lihafondilla sekä pippurilla. Hauduta rullia noin 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa nestettä.
Ripottele pinnalle ennen tarjoilua pieniä salvianlehtiä tai salviasilppua. Tarjoa broilerisaltimboccan lisänä perunalunta, riisiä tai pastaa ja vihreää salaattia. Haudutusliemi on sellaisenaan hyvää kastiketta.