Broileri saltimbocca

Julkaistu 03.04.2004 02:41(Päivitetty 01.03.2005 14:44)
  • 3 (n. 500 g) marinoimatonta broilerin rintafileetä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 6 viipaletta (palvi)kinkkua
  • 1 ruukku salviaa
  • 2 tl öljyä
  • n. 2 dl valkoviiniä tai lihalientä
  • (kana- tai lihafondia)
  • 0,25 tl jauhettua valkopippuria

Pinnalle: salviaa

Kotimaiset Kasvikset

Kotimaiset Kasvikset

Leikkaa fileet halki ja painele syntyneet viipaleet ohuemmiksi. Ripottele päälle suola ja pippuri. Levitä jokaiselle viipaleelle kinkkuviipale ja muutama salvianlehti. Kääri fileet rullalle ja sulje cocktailtikulla kiinni. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista rullat kahdessa erässä.

Laita kaikki rullat pannulle ja kaada päälle viini (myös alkoholiton viini tai pelkkä lihaliemi käy). Jos käytät viiniä, mausta se kana- tai lihafondilla sekä pippurilla. Hauduta rullia noin 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa nestettä.

Ripottele pinnalle ennen tarjoilua pieniä salvianlehtiä tai salviasilppua. Tarjoa broilerisaltimboccan lisänä perunalunta, riisiä tai pastaa ja vihreää salaattia. Haudutusliemi on sellaisenaan hyvää kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle