Suomalaisten broilerin kulutus on kasvanut viimeisten vuosien aikana.
Vuonna 2022 Suomessa kulutettiin broilerinlihaa n. 148 miljoonaa kiloa. Keskimääräisesti tämä on n. 27 kiloa henkilöä kohden.
Naapurin Maalaiskana on astunut suomalaiseen siipikarjamarkkinaan vuonna 2014 ja valmistaa markkinoille 100% kotimaisia broilertuotteita.
Naapurin Maalaiskanan kananpojat syntyvät ja kasvavat yrityksen Liedon tehtaan läheisyydessä. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella sijaitsee yhdeksän tilaa. Siellä kananpojat elävät vapaasti liikkuen ja kuopsutellen turvepehkun päällä.
Naapurin Maalaiskanassa työskenteleville eläinten hyvinvointi on tärkeä arvo.
Yrityksen tavoitteena on kananpoikien pysyminen hyvinvoivina ja terveinä koko elinkaarensa ajan. Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa, yrityksestä kuvaillaan.
– Meille on tärkeää, että koko ketju on keskittynyt maantieteellisesti pienelle alueelle. Näin saamme pidettyä eläinkuljetusten pituudet kurissa, yrityksestä sanotaan.
Ympäristöystävällinen ja terveellinen Naapurin Maalaiskana
Kuluttaja valitsee broilerin kaupasta monesta eri syystä.
Broilerin suosiota on selitetty muun muassa sen edullisuudella sekä vähäisillä ympäristövaikutuksilla verrattuna naudan- ja sianlihan tuotantoon. Kananlihan tuotanto nimittäin synnyttää vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin punaisen lihan tuotanto.
Broileri on kuluttajalle myös terveellinen vaihtoehto. Kanan vaaleassa lihassa on runsaasti hyvää proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja, mutta vain vähän rasvaa.
Naapurin Maalaiskana on itsestä huolehtivalle laadukas, turvallinen ja terveellinen valinta. Yritys tekee myös jatkuvaa työtä terveellisyyden edistämiseksi muun muassa vähentämällä suolan ja lisäaineiden käyttöä entisestään.
Aito ja puhdas maku ilman lisättyä vettä
Kaikki Naapurin Maalaiskanan tuotteet on valmistettu ilman lisättyä vettä. Kun ylimääräistä vettä ei lisätä, tuotteiden lihapitoisuus säilyy korkeana ja suolapitoisuus oikeana.
Lisätyn veden pois jättäminen parantaa myös kanan laatua ja makua. Tuotteiden mausteet pysyvät paremmin lihan pinnassa eivätkä huuhtoudu pois.
Tutkimusten mukaan kuluttajat arvostavat tuotteissa korkeaa lihapitoisuutta ja laatua. Naapurin Maalaiskanan maustamattomien tuotteiden lihapitoisuus on aina täydet sata prosenttia.
Yritys suosii laadukkaita pintamausteita maustetuissa tuotteissaan. Mausteet hierotaan lihan pintaan öljytilkan avulla. Tällöin lopputulos on kuin kotona tehty.
Tutkimusten mukaan pintamaustettujen tuotteiden osuus kasvaa jatkuvasti.
Kaikki asiat vähän paremmin
Naapurin Maalaiskanan filosofia on yksinkertainen: teemme kaikki asiat vähän paremmin. Kaiken tekemisen perustana on siis tehdä yksinkertaisesti Parasta kanaa.