Charles ja Camilla saivat toisensa viimein vuonna 2005 – morsiamen ex-puoliso keskeytti sulhasen juhlapuheen julkealla kommentilla

Camillan ex-puoliso keskeytti Charlesin hääpuheen julkealla kommentilla 1:58
Videolla: Camillan ja Charlesin häissä oli monta erikoista piirrettä.

Vaikka kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan parisuhde oli pitkään salasuhde, ovat Camillan välit entiseen puolisoon Andrew Parker Bowlesiin pysyneet historiallisen hyvinä.

Kuningatar Camilla, 77, on tehnyt vuosikymmenten aikana valtaisan nousun Ison-Britannian vihatuimmasta naisesta arvostetuksi monarkin puolisoksi. Kruunun takaa -ohjelman jaksossa käydään läpi tätä Camillan hyvin poikkeuksellista matkaa. Sarjassa asiaa perkaavat kirjailija ja kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen sekä MTV Uutisten toimittaja Aino Haili

Kruunun takaa on MTV Uutisten uusi sarja, jossa toimittaja Aino Haili käy läpi kuninkaallisiin liittyviä uutisia ja kohuja kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatisen kanssa. MTV Katsomosta löydät sarjan kaikki jaksot.

Camillan ja tuolloin kruununprinssinä olleen Charlesin  salasuhde tuli julki kaikelle kansalle vuonna 1993, kun The Sunday Times julkaisi litteroinnin erään radioharrastelijan sattumalta kaappaamasta puhelinkeskustelusta kaksikon välillä. Tuon puhelun aikana Charles muun muassa kertoi Camillalle toivovansa, että voisi asua tämän housuissa ja olla hänen tamponinsa. 

Tämän jälkeen Camillasta tuli heittämällä Englannin vihatuin nainen. Kansa piti täysin käsittämättömänä sitä, kuinka tuleva kuningas saattoi ylläpitää salasuhdetta, vaikka hän oli naimisissa Englannin, ellei koko maailman ihailluimman naisen, prinsessa Dianan, kanssa. 

Nurjasta vastaanotosta huolimatta Charles ja Camilla pysyivät yhdessä. Avioliitto Dianan kanssa päättyi, kuten myös Camillan liitto Andrew Parker Bowlesin kanssa. Camilla ja Charles saattoivat viimein olla kunnolla yhdessä, mutta pitivät vuosien ajan suhteessaan melko matalaa profiilia prinsessa Dianan kuoltua tapaturmaisesti auto-onnettomuudessa vuonna 1997. 

Lopulta, vuonna 2005, Charles ja Camilla saivat toisensa ja pääsivät naimisiin. He menivät naimisiin yksityisesti maistraatissa, sillä Englannin kirkko ei vihkinyt jo kertaalleen eronneita pareja. He joutuivat myös siirtämään häitään päivällä, sillä huhtikuussa 2005  menehtyneen paavi Johannes Paavali II:n hautajaiset järjestettiin samoihin aikoihin kuin häitä oli alun perin suunniteltu järjestettäväksi. 

– Paavin hautajaiset olivat hieman kovempi juttu kuin Englannin kruununprinssin toiset häät. Joten, jos ajatuksena oli se, että Charles halusi yhdenkin vieraan omiin häihinsä, niin heidän täytyi siirtää häitään päivällä, Jaatinen kertoo. 

Avioliitolle haettiin siunaus Windsorin linnan kappelista, jonka jälkeen vietettiin hääjuhlia. Kuningatar Elisabet  ei osallistunut vihkitilaisuuteen, mutta saapui kuitenkin hääjuhliin, mikä nähtiin tuohon aikaan erittäin suurena myönnytyksenä hyvin epäsovinnaisena pidetylle liitolle. 

Vaikka toisin luultiin, erosivat Camilla ja hänen ensimmäinen aviomiehensä Andrew Parker Bowles varsin hyvissä väleissä. Myös Parker Bowlesilla oli tahollaan oma, avioliiton ulkopuolinen suhde, josta Camilla tiesi. Välit pysyivät avioliiton päättymisen jälkeen niin hyvinä, että Parker Bowles sai kutsun Camillan ja Charlesin häihin. 

– Kerrotaan, että siinä vaiheessa, kun Charles piti puhetta uudelle vaimolleen, niin Camillan entinen puoliso oli välihuutona huutanut, että "on se aika muija!". Hyväksynyt tavallaan sen, että kyllä, hän on samaa mieltä, olet saanut ihanan vaimon itsellesi, Jaatinen kertoo. 

– On ihanaa, miten vähän siinä on ollut lopulta pahaa verta, Haili kommentoi.

Charlesin ja Camillan päästyä vihdoin naimisiin alkoi kuningatar Elisabetkin hiljalleen lämmetä esikoisensa toiselle liitolle. Vuonna 2022 ennen kuolemaansa kuningatar lausui julkisesti toivovansa, että Camilla tultaisiin tuntemaan kuningatarpuolisona poikansa rinnalla sitten, kun Charlesista tulee kuningas. 

Toukokuussa 2023 tämä tuli toteen, kun Lontoossa vietettiin yhteisesti kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan kruunajaisia. 

Kaikki jaksot löydät kokonaisuudessaan MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat