Chelsean johtoportaassa kuohuu! Lähteet: Villi siirtohurjastelu hiertää omistajien välejä

Chelsean omistajiin lukeutuvan Clearlake Capitalin Behdad Eghbali ja bisnesmies Todd Boehly ovat riitaantuneet seuraan liittyvien erimielisyyksien vuoksi, uutisoivat Bloomberg ja ESPN.

Eghbalin perustama Clearlake Capital sekä liikemiehet Todd Boehly, Mark Walter ja Hansjorg Wyss ostivat Chelsean venäläismiljardööri Roman Abramovitshilta keväällä 2022. Pääomistaja Clearlake Capital omistaa Chelseasta 61,54 prosenttia. Boehly, Walter ja Wyss jakavat omistajuudesta loput 38,46 prosenttia.

Omistajanvaihdoksen jälkeen vuodet Chelseassa ovat olleet tuulisia. Seura on uusien omistajiensa alaisuudessa todella aktiivinen siirtomarkkinoilla ja hankkinut pelaajia BBC:n mukaan yhteensä jopa 1,5 miljardin punnan edestä, mutta kentällä massiivinen rahallinen panostus ei ole näkynyt.

Bloombergin ja ESPN:n tietojen mukaan Boehlyn ja Eghbalin välit ovat viilenneet viime aikoina merkittävästi. Bloombergin mukaan kaksikon suurimmat erimielisyydet liittyvät juuri seuran siirtopolitiikkaan. Lisäksi kaksikon välejä hiertävät Chelsean kehnot suoritukset ja stadionhankkeen edistymättömyys.

Bloomberg kertoo osapuolten jopa pohtineen sitä, että pystyisivätkö he ostamaan toisensa ulos omistajuudesta. ESPN:n mukaan Clearlake Capital ei ole valmis myymään osuuttaan, mutta on puolestaan valmis kasvattamaan osuuttaan, mikäli tähän tarjoutuu tilaisuus.

Clearlake Capital on ESPN:n mukaan sitoutunut pitkäksi ajaksi Chelsean omistajaksi ja tarjoamaan seuralle tarvittavaa jatkuvuutta ja vakautta.

Chelsean kausi on käynnistynyt yskähdellen. Se on kolmen pelatun ottelukierroksen jälkeen neljällä sarjapisteellään sijalla 11. Viime kaudella Chelsea sijoittui Valioliigassa kuudenneksi.

Lue myös:

    Uusimmat