Conan O'Brien muistelee podcastissa Suomen-matkaansa – yksi maistiainen ei unohdu: "Ajattelin, että tämä on peräisin lentokoneen suihkumoottorista"

Tunnettu suomalainen alkoholijuoma ei tehnyt Conan O'Brieniin liiemmin vaikutusta tämän matkalla Suomeen vuonna 2006.

Yhdysvaltalaisjuontaja Conan O'Brien  muistelee takavuosien vierailuaan Suomeen podcastissaan Conan O'Brien Needs A Friend. Jaksossa O'Brien keskustelee vieraansa, näyttelijä Walton Gogginsin kanssa muun muassa eri maiden juomakulttuureista ja siitä, kuinka maailmalla matkaillessa usein kohdemaan kulttuuriin tutustuminen kulminoituu siihen, että nautitaan yhdessä paikallisten kanssa kyseisen maan perinteinen "ryyppy" eli vahva viina tai vodka. 

Keskustelun aikana O'Brien intoutuu muistelemaan sitä, kuinka vieraillessaan Suomessa helmikuussa 2006 hän päätyi maistamaan suomalaista Koskenkorva-viinaa. Tai "Korskenkovaa", kuten O'Brien sen podcastissaan lausuu. 

Kokemus ei O'Brienin kertoman mukaan ollut hyvällä tavalla ikimuistoinen.  

– Kun otti huikan sitä, ajattelin vain, että tämä on peräisin lentokoneen suihkumoottorista. Mutta sitten sitä alkaa nähdä Korskenkovan viisauden. 

O'Brienin mukaan aina, kun hän tapaa ihmisiä eri maista ja mainitsee heidän maansa tunnetun perinnejuoman, he innostuvat silminnähden. Suomalaiset eivät hänen mukaansa ole tässä suhteessa poikkeus. 

– Jos mainitsen jollekin, että "harmi, ettemme voi käydä ottamassa hieman Korskenkovaa", he innostuvat täysin ajatellen, että jes, näet meidät! Ja vastaan, että teidän silmissänne vaikutan itse luultavasti alkoholistilta. Mutta on kivaa tulla nähdyksi ja kokea, että tiedät minut. 

Vuonna 2006 O'Brien vieraili Suomessa kuultuaan, että Suomen presidentti muistuttaa ulkonäöltään häntä. Tuohon aikaan istuva presidenttimme oli Tarja Halonen. Matkallaan O'Brien päätyikin tapaamaan Halosen ja tutustui monin tavoin suomalaiseen kulttuuriin. 

Lue myös:

    Uusimmat