Cristiano Ronaldo sivalsi vihamiestään – "Ei noin voi sanoa"

Cristiano Ronaldo sivaltaa jälleen verbaalisella miekallaan vihamiehensä Erik ten Hagin suuntaan. Ronaldo kritisoi ten Hagia kunnianhimon puutteesta.

Viisinkertainen Ballon d'Or voittaja Ronaldo puhui ex-seuransa Manchester Unitedin tilanteesta hänen entisen joukkuetoverinsa Rio Ferdinandin podcastissa. Ronaldo tarttui Unitedin nykymanagerin Erik ten Hagin kesän aiempiin puheisiin.

Ten Hag totesi heinäkuussa, että pitkän linjan menestysseura United on ”kaukana” mestaruustaisteluista.

Ronaldo ei pitänyt kuulemastaan.

– Hän (ten Hag) sanoi, etteivät he voi taistella Valioliigan tai Mestarien liigan voitosta. Jos olet Manchester Unitedin manageri, ei noin voi sanoa. Mentaliteetin pitää olla aivan toisenlainen. Sitä voi miettiä, että meillä ei ole ehkä riittävää potentiaalia voittamista varten, mutta ei sitä voi sanoa ääneen. Pitää vannoa, että yritämme, koska niin on vain pakko tehdä, Ronaldo mietti.

Ronaldo myöntää, että Unitedin nykyongelmat ”ulottuvat paljon pidemmälle”. Ronaldon mukaan ”United pitää rakentaa kokonaan uudelleen”.

Unitedin edellinen Valioliigan mestaruus on yli kymmenen vuoden takaa kaudelta 2012–13. United eli Red Devils on voittanut Valioliigan historian aikana yhteensä 20 kertaa. Mestarien liigan voittoja sillä on kolme. 

United voitti viime kaudella FA Cupin, minkä myötä se pelaa tällä kaudella Eurooppa-liigassa. Ilman FA Cupin voittoa United olisi jäänyt kokonaan europelien ulkopuolelle, sillä se oli viime kaudella Valioliigassa vasta kahdeksas.

Ronaldo, 39, edusti Unitedia jo 2000-luvulla. Hän nousi Unitedissa jalkapallomaailman isoon tietoisuuteen. Ronaldo palasi seuraan kesällä 2021. Hän lähti Manchesterista ovet paukkuen, kun hän antoi syksyllä 2022 erittäin tulenkatkuisen haastattelun mediapersoona Piers Morganille.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ronaldo puhui haastattelussa muun muassa siitä, miten hän tunsi olonsa petetyksi seuran toimesta ja että miten hänellä ei ole ”mitään kunnioitusta” ten Hagia kohtaan.

– En ole iloinen siitä, mitä silloin tapahtuu, mutta samaan aikaan fakta on se, että elämässä ei voi kontrolloida kaikkea, mitä tapahtuu. Mennyt on mennyttä, Ronaldo huikkasi.

Ronaldo päätti antaa kuitenkin yhden ohjeen Unitedin nykymanagerin ten Hagin suuntaan. Ronaldo kehotti ten Hagia kuuntelemaan hänen uutta apuriaan Ruud van Nistelrooy'ta, joka kuuluu Unitedin seuralegendojen joukkoon.

– Jos ten Hag tekee noin, se auttaa varmasti seuraa. Koska Ruud tietää, mitä United on. Seuran pitäisi muutenkin kuunnella niitä, jotka ovat pelanneet siellä kaiken menestyksen keskellä, Ronaldo totesi.

Van Nistelrooy edusti Unitedia kesästä 2001 kesään 2006 saakka. Hän toimi Ronaldon joukkuetoverina kolmen kauden ajan. Van Nistelrooy nimitettiin kesällä Unitedin apuvalmentajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat