Donald Trump ei pyri presidentiksi vuonna 2028, jos häviää marraskuussa

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas ja entinen presidentti Donald Trump sanoo, ettei aio enää pyrkiä presidentiksi vuoden 2028 vaaleissa, jos hän häviää marraskuun presidentinvaalit.

Trump totesi asian yhdysvaltalaisen Full Measure -ohjelman tänään lähetetyssä haastattelussa.

–  Ei, en aio. Eiköhän se ole siinä. En näe sellaista tapahtuvan, Trump vastasi kysymykseen vuoden 2028 aikomuksistaan, jos häviää marraskuun vaalit.

Trumpin vastaehdokkaana marraskuun vaaleissa on demokraattien presidenttiehdokas ja istuva varapresidentti Kamala Harris, 59.

78-vuotias Trump on nyt Yhdysvaltain historian vanhin presidenttiehdokas sen jälkeen, kun demokraattien istuva presidentti Joe Biden, 81, luopui jatkokauden tavoittelusta heinäkuussa. Jos Trump asettuisi ehdolle vuoden 2028 vaaleissa, hän on vaaleihin mennessä jo 82-vuotias ja vanhempi kuin Biden on nyt.

Korkeaan ikään ja terveydentilaan liittyvät huolenaiheet saivat oman puolueen väen painostamaan Bidenin luopumaan kisasta kesällä. Käännekohtana pidettiin kesäkuussa Trumpia vastaan käytyä televisioväittelyä, josta Bidenin katsottiin alisuoriutuneen katastrofaalisella tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat