Dopingkäry suututti kilpakumppanit – supertähti vastaa nyt kritiikkiin

Yhdysvaltain avoimet voitokkaasti aloittanut Jannik Sinner aikoo vastata kasvokkain häntä kritisoineille kilpakumppaneille dopingtapauksensa käsittelystä. Sinner antoi maaliskuussa kaksi positiivista dopingnäytettä, mutta tenniksen etiikkaa valvova elin ITIA vapautti hänet dopingepäilystä ilman toimintakieltoa.

Italialaisen Sinnerin kilpakumppaneista ainakin Australian Nick Kyrgios ja Kanadan Denis Shapovalov ovat arvostelleet ITIA:n ratkaisua.

– En voi hallita sitä, mitä muut pelaajat ajattelevat tai puhuvat. En voi kontrolloida heidän reaktioitaan, Sinner kommentoi kilpakumppaneiden puheita.

– Olen myös luonteeltani sellainen, että sanon muille sanottavani kasvotusten ja yksityisesti.

Sinner selvisi dopingtapauksesta rangaistuksetta, kun ITIA katsoi positiivisen testituloksen johtuneen fysioterapeutin käyttämästä lääkesuihkeesta.

Sinner kiitteli faneja

Maailmanlistan kärkipelaaja Sinner aloitti Yhdysvaltain avoimet kukistamalla tiistaina Mackenzie McDonaldin 2–6, 6–2, 6–1, 6–2. Ottelu oli Sinnerin ensimmäinen sen jälkeen, kun hänen positiiviset dopingnäytteensä tulivat viime viikolla julki.

Sinner korosti viime viikolla syyttömyyttään dopingiin, ja hänen mielestään tennisyleisö on suhtautunut kohuun asiallisesti.

– Fanien suhtautuminen on ollut mielestäni upeaa. Olen saanut paljon tukea siitä saakka, kun uutinen tuli julki, Sinner kertoi.

– Toki tilanne on edelleen hieman epämukava, mutta täytyy vain ottaa tämä päivä kerrallaan.

Sinner kohtaa US Openin toisella kierroksella yhdysvaltalaisen Alex Michelsenin.

Tänä vuonna Australian avoimet voittanut Sinner on yltänyt Yhdysvaltain avoimissa parhaimmillaan puolivälieriin kaksi vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat