Masterchef Suomen kauden avausjaksossa 40 kotikokkia tulee ottamaan toisistaan mittaa kaksipäiväisellä MasterChef-bootcampilla.
MasterChef Suomi -kilpailussa nähdään tällä kaudella muutos! Kausi käynnistyy 6. helmikuuta bootcamp-esikarsinnalla, johon saapuu 40 amatöörikokkia eri puolilta Suomea.
Bootcampilla ohjelman tuomarit Kape Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén paneutuvat kahden päivän ajan arvioimaan, ketkä kymmenen pääsevät lopulta aloittamaan kisan MasterChef Suomi -keittiössä.
Kauden ensimmäinen haaste on pilkkomishaaste. Veitsenkäsittelytehtävän jälkeen hyvästellään heti 10 kisaajaa. Toinen tehtävä on klassikkoannos toast skagen. Aikarajoitus tekee tepposensa osalle kilpailijoista.
– On vaikea arvioida tuotetta, mikä on näin keskeneräinen, Aihinen arvioi erästä annosta.
Kolmas tehtävä on myös klassikko: uppomuna ja hollandaise-kastike. Päivän paras kilpailija saa valkoisen essun ja on suoraan jatkossa, hän ei joudu enää toisen päivän haastetehtäviin. Yksi kilpailijoista paljastaa, että on ollut mukana MasterChefissä aiemminkin.
– Se ei ehkä mennyt ihan niin kuin olisin halunnut.
Tuomarikolmikolla on bootcampin myötä aiempaa enemmän valtaa siihen, millaisia kilpailijoita MasterChef-keittiöön valitaan.
– Bootcamp todella erottaa jyvät akanoista! Ehkä hienointa on tarkistaa loppupuolella kautta miten kilpailijoilla meni alussa, ja nähdä kuinka valtavaa kehittymistä oli tapahtunut, Alén kuvailee tiedotteessa.