Grillin putsaaminen on usein sotkuista ja aikaa vievää puuhaa. Onneksi urakkaa helpottavat välineet löytyvät omasta keittiöstäsi.
Grillin puhdistamiseen voi ottaa avuksi sipulin. Hankaa yksinkertaisesti puolitetun sipulin leikkauspintaa ritilään irrottaaksesi pinttyneen rasvan ja karstan, vinkkaa Southern Living.
Puhdistus sujuu helpoiten, kun grillin lämmittää todella kuumaksi. Tällöin ritilään jääneet ruuanpalat palavat irti. Kuumuuteen kannattaa ottaa etäisyyttä seivästämällä sipuli esimerkiksi grillihaarukkaan ennen hankaamisen aloittamista.
Tehostaaksesi lopputulosta voit käyttää apuna myös sitruunamehua tai etikkaa.
Nyrkkisääntö on, että grilli pitää puhdistaa lämpimänä
Yksinkertaisinta on puhdistaa grilli heti ruuanlaiton jälkeen sen yhä ollessa kuuma. Jos putsaushommat eivät houkuttele aterian jälkeen, voi grillin myös kuumentaa uudestaan nimenomaan puhdistusta varten.
Toinen vinkki on valella grilliritilä ennen ruuanlaittoa öljyllä. Näin ruoka ei tartu siihen yhtä pahasti.
LUE MYÖS: Muista tämä seikka, kun grillaat halloumia – ”muuten on pian fondue grillissä”
Lähde: Southern Living