EKP piti ohjauskorot ennallaan

Euroopan keskuspankki (EKP) on päättänyt odotetusti pitää ohjauskorot ennallaan. EKP:n mukaan tuoreet tiedot tukevat pitkälti sen aiempia arvioita keskipitkän aikavälin inflaationäkymistä.

Pankin mukaan kotimaiset hintapaineet ovat edelleen korkealla, palveluinflaatio on koholla ja kokonaisinflaatio pysyy todennäköisesti tavoitteen yläpuolella pitkälle ensi vuoteen. Keskipitkällä aikavälillä EKP tavoittelee euroalueelle kahden prosentin inflaatiota.

Tiedotteessaan pankki sanoo pitävänsä ohjauskorot "riittävän rajoittavina" niin kauan kuin se on tarpeen tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Korkopäätöksessään pankki ei antanut mitään vihiä siitä, onko koronlaskuja luvassa syksyllä.

Keskuspankin pääjohtajan Christine Lagarden on tarkoitus antaa lausuntonsa päätöksestä myöhemmin tänään järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

EKP laski ohjauskorkojaan kesäkuussa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019. Sitä ennen EKP:n ohjauskorot olivat olleet ennätyskorkealla syyskuusta asti.

Ennen syyskuun korotusta EKP nosti ohjauskorkoja kymmenessä korkokokouksessa peräkkäin reilun vuoden sisällä taistellakseen käsistä ryöstäytynyttä inflaatiota eli hintojen nousua vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat