Emil Larmin temput shokeerasivat Ruotsissa: "Miten ihmeessä"

Emil Larmi esitti loisto-otteita Suomen maalilla, kun Leijonat kukisti Ruotsin EHT-turnauksen päätösottelussa. Ruotsalaislehdistö innostui hehkuttamaan SHL:n Växjössä pelaavaa Larmia.

"Maalivahti Emil Larmi oli uskomaton, kun Suomi voitti", kuului toisen Ruotsin iltapäivälehden otsikko. Myös toinen ruotsalaislehti hehkutti Larmia: "Växjö-maalivahdin huippupeli koitui Tre Kronorin kohtaloksi".

Ruotsalaislehdet eivät hehkuttaneet Larmia suotta, sillä hän päästi kiekon taakseen Tre Kronoria vastaan vain kerran Suomen 2–1-voitossa. Torjuntoja Larmille kertyi peräti 35 kappaletta, kun virkaveli toisessa päässä pysäytti kiekon vain 11 kertaa.

– Mielestäni pelimme kasvoi ottelun edetessä. Varsinkin kolmas erä oli meiltä hyvä. Teimme tarpeeksi tekopaikkoja ja meidän olisi pitänyt tehdä toinen ja jopa kolmas maali tässä ottelussa, Tre Kronorin Christian Folinsanoi Aftonbladetille.

– Kun hän pääsee zoneen, hänelle on vaikea tehdä maalia, Folin jatkoi.

Ruotsi pääsi välillä myllyttämään jopa viidellä kolmea vastaan, ja Marcus Sylvegårdille siunaantui avopaikka. Larmi otti kuitenkin huippupelastuksen ja piti Leijonat johdossa. 

– Miten ihmeessä hän ei tee tuosta maalia? Suomi johtaa edelleen, tämä on aivan uskomatonta, ruotsalaiskommentaattori Chris Härenstam parkui Expressenin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat